Damsko 750: de snelste sloep ter wereld

De Nederlanders regeren de wateren. Hebben we altijd gedaan. Mogen we trots op zijn. Stinkend rijke papi’s die een nieuwe superjacht van 100 meter nodig hebben bellen Nederland voor hun bestelling. De gemeente van het zinkende Venetië stuurde Nederlanders een fax met een schreeuw om hulp. Dat soort dingen.

Zelf zijn we ook veel te vinden op het water. De Amsterdamse grachten, de Friese riviertjes of op grote meren in Brabant. We doen het om te relaxen. In Australië worden boten vaak als vervoersmiddel gebruikt. Dit zette Meindert, oprichter van ‘Lekker Boats’ – bekend van ‘Lekker Bikes’, aan het denken en bedacht een snelle sloep.

Damsko 750: een wolf in schaapskleren

Je gaat chillen op een sloep of wordt uit elkaar geschud in een speedboot.Een middenweg is er bijna niet in dit segment. De Damsko 750 is een kruising van beide. Hij gaat soepel door de zeegolven, maar je kan er ook achter wakeboarden. De Damsko 750 heeft namelijk een MerCruiser motor van 250 pk, waarmee je de 80 km/u met gemak aantikt. En dat is hard op het water!

Design

Qua ontwerp hebben ze bij Lekker Boats goed uitgepakt. Geen hoogglans wit, maar een ruig zwart aluminium met robuuste details. Een kunstwerk om te zien. Met een lengte van 7,5 is het mogelijk om tot 25 personen mee aan boord te nemen. Het interieur is hierop voorbereid. Veel zitplek, een toilet en zelfs twee banken die als slaapplaats gebruikt kunnen worden.

Maar op een Damsko 750 slaap je niet, daar blijf je wakker. Een ingebouwde muziekinstallatie van 2000W zorgt daar wel voor. Aan koud bier is ook gedacht: er is een koelbox van 250L ingebouwd met bieropeners aan de zijkant. Easy as that!

Wereldwijd worden de sloepen van Lekker Boats goed ontvangen. Het prijskaartje is dan ook best te doen, mits je je hypotheek hebt afbetaald. Voor €90.000,- ligt er al eentje voor je deur!

Total
0
Share