Hele dikke Honda CB750 van HookieCo

CREDITS: IG @hookieco

Er zijn vele customization shops, maar deze moet je echt checken: HookieCo. Elke motor die afkomstig is van deze shop is identiek en krijgt een eigen naam. Onder drie voorwaardes kan je een motor bij HookieCo bestellen: je hebt een budget hoger dan € 10.000, genoeg geduld en geeft het ontwerp van de motor volledig uit handen. Wat deze lui met motoren doen kom je niet vaak tegen. Wij zijn fan van al het schoon waar hun garage mee vol staat maar we zoomen even in op de Honda CB750 oftewel ‘The Wolf‘.

The Wolf

De motor stond al lang op het verlanglijstje van shopeigenaar Nico. ‘The Wolf’ is van oorsprong een Honda CB750 K7 uit 1987. Met name de ‘K7’ maakt hem erg interessant. Het motorblok wat in deze bike hangt is de laatste van de serie SOHC motorblokken. Deze blokken stonden bekend om ‘de beste in z’n soort’. Er is gekozen voor een combinatie van glans- en matzwart. Een agressief maar rustige uitstraling. De focus is met name uitgegaan naar de performance. Het blok is aangepast met een 830cc kit, grotere carburateur en racefilter. Een bruut monster als je het ons vraagt.

Naast de zwarte kleuren is er gekozen voor een afwerking van zilveren details. Dit zie je terug in het motorblok, schakelpook en uitlaat. Voor de uitlaat is flink uitgepakt. Een four-in-one uitlaatsysteem waarvan het begin is gegoten in matzwart wat weer eindigt in glansend zilver.

Power

Om de kracht uit het motorblok te rechtvaardige op de weg is de originele voorvork vervangen voor die van een Suzuki GSX-R. De Honda CB750 wordt vaak gebruikt voor de bouw van cafe racers. Hierbij kiest men toch snel voor dikke off-road banden. Een stoere agressieve look maar het kan ook voor een overkill zorgen. In dit geval is er gekozen een klassieke band van Shinko. Iets wat wij erg goed vinden werken.

Ondanks de robuuste klassieke uitstraling beschikt ‘The Wolf’ over een hypermodern electronisch systeem. Er is een compleet nieuwe kabelboom geïnstalleerd die zorgt voor een betere elektronische ontsteking en een Bluetooth connection systeem. Doormiddel je smartphone te verbinden kun je de motor zonder sleutel starten, locatie van de motor tracken, rijgegevens opvragen en nog vele andere dingen. Check de pics hier beneden!

Total
1
Share