Het grootste open jacht ter wereld: Continental 110

Cantieri Navali del Mediterraneo is een van betere botenbouwers van Italië. True, wij in Nederland kunnen er ook wat van en het is nog steeds geen Riva, maar geloof ons: CNM maakt jachten om van te watertanden!

Vanaf dag één riepen ze bij CNM al dat ze iets anders willen maken, vooral in een wereld van ‘clones’. De jachten van zijn dan ook een stuk unieker dan wat we normaal tegen komen. Founder Salvatore D’Agostino zegt dan ook: “Echte luxe is iets dat maar weinig mensen zich kunnen veroorloven, maar er zijn véél minder mensen die het ook écht kunnen appreciëren. “

“Een speedboot met zés badkamers”

Continental 110

Wat is er mis met de meeste speedboten die je op de op het IJ voorbij ziet varen? Klein, oncomfortabel, lelijk, ga zo maar door. Ga je naar Porto Cervo of Monte Carlo, dan zie je al snel het betere werk. Ze zijn in ieder geval een stuk mooier, maar nog steeds… Beetje klein. Het is niet dat je met je met een groep vrienden lekker een week op een speedboot gaat zitten. Daarom is er nu een oplossing: de Continental 110. Een ‘speedboot’ met zés badkamers die elke andere speedboot in een schaalmodel verandert…

De Continental 110 is met 33,75 meter het grootste open jacht ter wereld. Een indrukwekkende verschijning, het jacht is een tijdloze interpretatie van de filosofie van de ontwerpers van CNM. Eigenlijk is de boot een combinatie van specialismen. Zo heeft continental 110 de ruimte van een mega-jacht, de snelheid van een raceboot en is het schip ook nog eens zeer luxueus. De jacht heeft een ruim en stijlvol interieur waar je gemakkelijk de hele dag kunt relaxen. Daarnaast maakt de lounge-area boven dek het de ideale boot om lekker te relaxen aan de kust. Wil je even zwemen, dan klap je de zijkanten open welke een heerlijk dek creëeren op het niveau van het helderblauwe water.

Naast de kapitein en jezelf kun je nog negen andere vrienden uitnodigen die ook kunnen blijven logeren. Overdag chill je ‘m op het dek en in de avond kun je gebruik maken van een ruime keuken en een kleine woonruimte met enorme bank. Het jacht is ingericht met een automatisch entertainment- en climatesyteem, zodat je je niet snel verveeld of het koud krijgt.

Power

Het jacht is uitgerust met twee enorme MTU 2600 PK motoren. Dit zorgt er voor dat een topsnelheid van wel 48 knopen kan worden behaald. Dit is ongeveer negentig kilometer per uur. Dit maakt hem dan ook aanzienlijk sneller dan andere jachten van deze grootte. Daarnaast ligt het vaartuig maar een diepgang van één meter in het water. Dat betekent dat hij veel dichter bij de kust kan aanleggen dan andere boten. Heerlijk, als je met een groep vrienden naar Formentera gaat bijvoorbeeld.

De CNM Continental 110 is vanaf nu te koop, maar de prijs is op aanvraag. Je kan uitgaan van zo’n miljoen per meter. Do the math!

Total
0
Share