Customized BMW K75 Cafe Racer door Moto Adonis

Customized motors zijn een echte hit voor motorliefhebbers die nét even iets meer willen. De Nederlandse motorontwerpers en bouwers van Moto Adonis kunnen dat waarmaken. Daan en zijn team creëren bikes met een uniek design. Voor Philip van Gelder hebben ze hun creativiteit los gelaten op de BMW K75. Deze motor staat niet per se bekend om zijn aantrekkelijkheid, maar de dikke vierkante vorm van de motor sprak Philip toch aan. Het is duidelijk waarom de eerste K-serie de naam ‘The Flying Brick’  kreeg. Na het kopen van deze baksteen op wielen was het tijd om hem te strippen en in een nieuw jasje te stoppen.

bmw k75 -01

BMW K75 Café Racer

De BMW K75 uit 1987 bestaat uit een stevig frame met een kromme lijn onder de stoel. Deze moest blijven, want anders zou de stroomlijn onderbroken worden. Daan heeft zich gebogen over de techniek en Philip voegde de details toe. Met zijn achtergrond als product ontwerper was dit voor hem mooi werk. Alles wat standaard is aan de motor, werd vervangen. De voorkant komt van een R1200C cruiser en de vorken komen uit een GSXR1100. Aan de achterkant werd een nieuwe velg geplaatst en om deze goed te monteren werd de complete aandrijving vervangen. Hierdoor heeft de achterkant nu een schijf in plaats van de standaardtrommel. Indicatoren, bedieningselementen, draadloze schakelaars en grepen zijn allemaal van de Duitse Hogepriesters van Elektronische Wizardry. De lichten zijn in de stoel verwerkt en geven perfect helder licht.

De standaard tank werkte niet goed en daarom stelde Daan voor om een R100-tank te gebruiken. Deze paste niet en in plaats daarvan is de tank ontdaan en bijgesneden om de basis te verlengen. Het resultaat is een gladde en gestroomlijnde tank die perfect gelast is. Daan voltooide al het fabricage werk en Philip boog zich over het kleurenschema. Uiteindelijk koos hij voor de kleuren zwart en geel. Voor hem vormen deze kleuren een waarschuwing van moeder natuur en dat maakt zijn motor bijzonder. Deze Dutchies kunnen er wat van!

5

bmw-k75-4

bmw-k75-12

bmw-k75-1

 

Total
0
Share