De zeldzame Bentley Mulsanne W.O. Edition is een hommage aan Mr. Bentley

CREDITS: Bentley Motors

In 2019 bestaat het Britse merk Bentley 100 jaar en daar heeft Mulliner, een van de oudste touringcarbedrijven, gebruik van gemaakt. Ze hebben een super limited edition auto ontworpen ter ere van de oprichter van Bentley: W.O. Bentley. De auto bevat zelfs een deel van zijn eigen auto destijds. Zijn persoonlijke auto werd in 2006 opnieuw gekocht. De nieuwe Mulsanne heeft een speciaal verlichte kast aan de achterkant waar stukjes van de originele, persoonlijke auto van W.O. Bentley te zien zijn. De auto is uiterst zeldzaam, want er worden er maar 100 geproduceerd.

Bentley Mulsanne W.O. Edition

De Mulsanne W.O. Edition is dus geinspireerd op de eigen auto van Mr. Bentley himselfDeze auto werd gelanceerd in 1930 en was zijn laatste creatie. Deze creatie wordt tevens gezien als zijn beste. Het was destijds de meest luxeuze ‘stadswagen’ die in staat was om meer dan 150 km/u te rijden. Autocar, bekend om haar auto reviews, verklaarde:  “De complete auto heeft echt die mysterieuze kwaliteit waardoor je vergeet dat het een machine is.” Check de persoonlijke auto van W.O. Bentley hieronder:

Foto: Bentley Motors

W.O. Bentley bouwde zijn pronkstuk op een cruciaal moment in de geschiedenis. Zijn jeugd was overschaduwd door de Eerste Wereldoorlog en tussen 1920 en 1930 wou die generatie dat goed maken. De chauffeurs van Bentley werden de ‘Bentley Boys & Girls’ en hadden een uitbundige levensstijl. Die levensstijl wordt bijvoorbeeld perfect omschreven in ‘The Great Gatsby’ van F. Scott Fitzgerald. Die gouden tijd van toen heeft Mulliner proberen door te voeren in het ontwerp van de nieuwe Mulsanne.

Mulliner

Het bedrijf Mulliner maakt tegenwoordig officieel deel uit van het team van Bentley. Oorsprongkelijk was de familie Mulliner zadelmaker, maar later betrad de familie ook de destijds nog wondere wereld van auto’s. Het bedrijf creeerde enorm veel op maat gemaakt bolides voor Bentley en de samenwerking is nooit meer gestopt. Nu vonden ze het dus tijd om aandacht te besteden aan een van de beste auto’s van Bentley ooit.

Total
0
Share