De Alpine A110 was het wachten meer dan waard

Alpine is back! Het is inmiddels al een jaar geleden dat het Franse automerk een prototype van hun nieuwe sportcoupé naar buiten bracht. Op de Autosalon van Genève werd eindelijk de productversie onthuld: de Alpine A110. En die was het wachten zeker waard!

Modern klassiek

De nieuwe A110 is modern en toch direct herkenbaar als Alpine. Hij combineert moderne designdetails, materialen en technieken met de efficiency, het compacte formaat en het silhouet van de originele A110 Berlinette. Het interieur van de A110 is minimalistisch maar comfortabel. Materialen van topkwaliteit, full-grain lederen bekleding, aluminium en Carbon Fiber dragen bij aan een unieke rijervaring voor zowel de bestuurder als de passagier.

ALPINE A110 1

Licht, compact en wendbaar

Alpine is dus terug en claimt zijn positie in het sportsegment met de nieuwe Alpine A110. Het automerk heeft maatregelen genomen om zoveel mogelijk gewicht te besparen, en dat is zeker gelukt. De auto is zeer licht: het leeggewicht van de A110 is slechts 1.080 kg. Dit in combinatie met het compacte formaat en de optimale gewichtsverdeling, zorgt ervoor dat de auto erg wendbaar is. Ideaal voor een sportauto. De nieuwste Alpine is uitgerust met een 1,8-liter viercilinder turbomotor en heeft een vermogen van 252 pk en 320 Nm. Hiermee is de A110 niet alleen mooi, maar ook erg snel. In 4,5 seconden tikt hij de 100 km/u aan, met een topsnelheid van 250 km/u. Heb je niet altijd zin om te racen? Geen probleem. Je kan kiezen uit drie rijmodi: Normal, Sport en Track.

Productie

Alpine introduceert de A110 met de Première Edition. Deze reeks bestaat uit 1955 auto’s en zal geproduceerd worden in Dieppe. Dit getal is niet zomaar uit de lucht gegrepen; het is het jaar dat Jean Rédélé het Franse automerk oprichtte. Interesse in een modelletje uit deze reeks? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Tijdens de pre-order in december waren alle beschikbare modellen al binnen vijf dagen vergeven. Maar niet getreurd! Na de afronding van de productie van de Première Edition, zullen er volgens Alpine meer modelversies geïntroduceerd worden. Even geduld nog dus…

ALPINE A110 7

ALPINE A110 2

ALPINE A110 5

ALPINE A110 6

ALPINE A110 3

ALPINE A110 8

Total
0
Share