2017 Suzuki Scrambler

De Suzuki SV650A was tussen 1999 en 2012 een erg gewild dingetje, door z’n toegankelijkheid en goede rijeigenschapen. Dit jaar is het jaar dat Suzuki dit model een terugkeer laat maken, maar dan als Scrambler. Tja, en een Scrambler uit Azië wekt helaas niet al te veel verwachtingen… Tot dat je ‘m ziet!

Suzuki SV650A Scrambler

Design

We stonden bij Suzuki en de garagedeur ging open. Daar kwam een V-Strom uit gereden, deze werd gevolgd door GSX-S750. Beide leuk, maar toen kwam de Scrambler naar buiten. Het was weliswaar de kleinste, maar absoluut de mooiste. It’s not about the size, zegt m’n vriendin altijd, dus ik ging voor de Scrambler. En had daarmee direct het lekkerste kontje van de stoet. Want dit nieuwe model van Suzuki ziet er vooral van de achterkant superstrak uit.

De Scrambler is volledig te customizen, maar die van mij had zo’n beetje alles wat er te kiezen valt. Een lekker hipstertape’je om de uitlaatbochten, een flink luchtrooster, een roostertje voor de koplamp, Dunlop banden met een diep profiel, retro-richtingaanwijzers en het pronkstukkie: dat bruin lederen zadel.

Prestaties

We namen de Suzuki’s mee naar de Eifel in Duitsland, aangezien je daar relatief dichtbij al kan genieten van heerlijke bergwegen en dus je motor ultiem kan testen. De Scrambler scoorde goed. Hij ligt heerlijk in de bochten en heeft genoeg power (76pk/64Nm). Daarnaast rijdt hij gemiddeld 1 op 26, wat zeker niet verkeerd is. Al hebben wij dat sowieso niet gehaald, maar dat ligt zeker niet aan de motor.

Omdat het geen hele grote, en zeker geen zware (197kg) motor is, had ik verwacht dat hij op de snelweg onder me uit zou waaien. Maar dat viel dus alles mee! Alleen met wind tegen en snelheden van 130+ begon ik écht achterop te raken bij de gebroeders Kaz en Roel, met hun veel minder mooie motoren. Toen waren de meeste versies van comfort ver te zoeken. Maar goed, daar heb je zo’n ding ook niet voor. En daarnaast: als je een mooie motor hebt, dan kun je maar beter wat langzamer rijden. Dan wordt je tenminste gezien!

suzukiscrambler15

Schappelijk

Het hoogtepunt aan deze Aziatische Scrambler is natuurlijk de prijs. Voor €8.799,- staat hij al in je garage. Dit, maar ook de heerlijke en toegankelijke rijervaring maken dit een ideale motor om mee te beginnen en/of voor in- én rondom de stad.

suzukiscrambler13

suzukiscrambler3_fotor

suzukiscrambler16

Total
0
Share