In dit skigebied hebben ze pistebutlers met gratis prosecco!

CREDITS: Skiinformatie.nl

Turracher Höhe, je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Wij ook niet, totdat we er vorige week heen vlogen en konden genieten van prachtige pistes én een pistebutler met gratis prosecco!

Op zo’n twee uur rijden van Salzburg vind je Turracher Höhe, een klein bergdorpje gelegen tussen 42 kilometer aan heerlijke pistes die je met vrijwel niemand hoeft te delen. En dus ook geen wachtrijen bij de liften! Hoe chill is dat? We zagen al een trend in het hogere segment dat de superrijken pistes voor henzelf afhuren, maar hier is dat dus niet eens nodig! En die butler zit er alsnog bij!

Turracher Höhe

Als je op wintersport gaat om op verkenningsreis te gaan en je zo veel mogelijk verschillende gebieden wil zien, dan zit je in Turracher Höhe niet goed. Maar als je je gewoon een aantal geweldige pistes wilt, een dorpje waar je goed kan eten en een hotel waar je goed kan slapen, dan is dit je nieuwe favoriete bestemming. Moderne en snelle liften brengen je in no-time naar boven zodat je weer volle bak kan genieten van die vrijheid op de pistes.

Seetaxi

Het gebied ligt aan twee kanten van een groot bevroren meer, waar een ‘Seetaxi’ je van de ene naar de andere kant brengt. In de praktijk is dit een sneeuwtractor met een ijzeren stang als ‘aanhanger’, waar zo’n 10 personen tegelijk aan kunnen hangen op hun board of ski’s. Heel handig!

Sneeuwscooter rijden

Ondanks dat het een klein gebied is zal je niks te kort komen. Ben je even niet op de piste te vinden, dan kun je chillen in de zwembaden van een van de vele luxe hotels of nóg beter: je gaat sneeuwscooter rijden. Niet veel gebieden in de alpen bieden dit namelijk op deze manier aan. True, in Val Thorens bijvoorbeeld, kan je langzaam in een rijtje de pistes over. Maar in Turracher Höhe pakken ze het anders aan. Dit valt meer in het straatje van karten in de sneeuw! De instructeur geeft je vrijspel en je kan het gas vol open trekken. Je kan met die dingen de 130 aantikken wat aardig snel is op de sneeuw, dus een adrenaline kick is verzekerd!

Pistebutler

Als je een klein skigebied bent dan moet je uitblinken in kwaliteit. En dat doet Turracher Höhe absoluut. De kans is namelijk groot dat je een pistebutler tegenkomt op de piste. Hij rijdt rond in sneeuwscooters met een Mercedes-logo en heel wat dozen koude prosecco, welke je gratis van hem krijgt aangereikt. Ook heeft hij zonnebrand, zakdoekjes en druivensuiker voor je.

Je kan er ook voor kiezen om met de pistebutler op pad te gaan. Elke dag van de week is er een speciale activiteit zoals sneeuwschoenwandelen of huttentochten met (wederom gratis) hapjes. Vaak zijn dit de lokale specialiteiten, zoals bijvoorbeeld hooisoep. Die hadden wij op en was heerlijk!

Ten slotte kan je ook een privé butler inhuren. Hij kent het gebied op z’n duimpje en neemt je mee naar de mooiste plekjes met de beste sneeuw op dat moment van de dag. Hij tipt je de leukste plekjes om te eten en weet precies wanneer zijn collega met de prosecco langs komt ;-).

Klein maar fijn

Wil je een keer wat anders dan tot in de vroege uurtjes aprés skiën en daarna half dronken weer de piste op en juist in alle luxe genieten van prachtige pistes, gastvrije Oostenrijkers en mooie hotels? Dan is Turracher Höhe wat voor jou! Kijk voor meer info op de website van het gebied.

 

Total
1
Share