Aqua Dome: de dikste thermen van Oostenrijk

CREDITS: Aqua Dome

Middenin Tirol ligt één van de mooiste, chillste thermen van Europa: Aqua Dome. Aqua Dome ligt in het dorpje Längenfeld in het Oostenrijkse Ötztal en is al meerdere keren verkozen tot Austria’s Leading Spa Resort, en terecht. Het is een pareltje voor het oog en ook de werking ervan is bijzonder. Het thermale water stroomt vanuit gletsjers ruim 1800 meter diep de grond in waar het tot 40 graden verwarmt wordt. Vanuit hier borrelt het water weer omhoog, rechtstreeks de thermen in. De werking van het water schijnt geneeskrachtig te zijn, dus grijp je kans.

Aqua Dome

In de architectuur van Aqua Dome is veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals hout waardoor de spa goed in het berglandschap past. Je hebt vanuit de spa’s dan ook een epic uitzicht over het omringende gebied. De spa bestaat uit drie verschillende opties: een whirlpool, een zwavelbad een zoutwaterbad. Geen zin in lui gedoe? Dan kun je in een actief bad onder andere aan aqua cycling doen.

Naast relaxen in de spa kun je ook overnachten of gebruik maken van de fitness. Hoogtepuntje is de vrijdagavond wanneer je kunt zwemmen onder de maan en sterrenhemel. Als je toch in de buurt bent en een wintersportliefhebber bent kun je meteen de pistes van het Ötztal meepakken. Het is een paradijs voor cross country skiërs en ligt in de buurt van bekende wintersportplaatsen als Sölden.

Foto’s: Aqua Dome