Dineren bij Stüva, het beste restaurant van Ischgl

CREDITS: Foto Gerhard Berger

Denk je aan de Oostenrijkse Alpen dan denk je waarschijnlijk aan veel dingen, maar niet aan culinair eten. Toch is er een plek in de bergen waar je jouw culinaire hart kunt ophalen. Ischgl wordt namelijk gezien als het culinaire Mekka van de Alpen. Er zijn maar liefst zeven gourmet restaurants, waar je kunt genieten van eten en drinken van de hoogste kwaliteit. Het allerbeste restaurant van Ischgl is Stüva, in hotel Yscla. Wij mochten uitgebreid proeven van de kunstwerkjes van de chef en dat viel goed in de smaak!

Stüva; het beste restaurant van Ischgl

Jong geleerd is jong gedaan

Als er iets is wat we mooi vinden, is het als mensen een enorme passie en drive hebben voor wat ze doen. Of als ze een talent hebben dat ze al op jonge leeftijd tot in de puntjes weten te perfectioneren. Benjamin Parth is iemand die beide heeft. Geboren en getogen in het wintersportdorp Ischgl, groeide hij op in Yscla, het hotel van zijn vader. Hotel Yscla kent al jarenlang een goede keuken. Op die manier werd de jonge Benjamin al vroeg verleid tot het restaurantleven. Al op 19-jarige leeftijd verdiende Parth zijn eerste toque van Gault&Millau, de tegenhanger van Michelin, waardoor hij in 2009 de ‘jongste toque-award chef-kok van Oostenrijk’ was. Inmiddels heeft, de nu 32 jarige, Benjamin al meerde onderscheidingen op zijn naam staan en hoort zijn restaurant tot de crème de la crème van Oostenrijk.

Beste restaurant van Ischgl Stüva gerecht

Pure perfectie in het beste restaurant van Ischgl

Het eerste dat opvalt als je Stüva binnenkomt, is de typisch Oostenrijkse sfeer die er hangt. Toch hebben we het hier niet over een alledaagse stube. Dit restaurant is namelijk een stuk minimalistischer ingericht. Er hangt zeker een fijne, warme sfeer. Maar je vindt er geen objecten die je afleiden van waar je voor komt: het overheerlijke eten. Dit minimalistische is meteen wat de chef van dit beste restaurant van Ischgl kenmerkt. Niet dat de omvang van de porties minimalistisch is. Het gaat er meer om dat je eten heel puur is. Zonder tierelantijntjes en andere poespas. Een perfecte verfijning en combinatie van smaken, dat is waar het om draait.

Beste restaurant van Ischgl Stüva
Foto Gerhard Berger

Focus op wat ertoe doet

Een kenmerkende eigen stijl is belangrijk als je je als chef wilt onderscheiden. Zo’n stijl kun je alleen ontwikkelen als je dichtbij jezelf blijft. Dat is wat Benjamin Parth ook doet. Hij is een geniale chef en de bescheidenheid zelve. Niets geen schreeuwerigheid of opsmuk, maar vooral pure focus op dat ene dat ertoe doet: het eten op jouw bord. De stijl van Parth is in ieder geval opgemerkt door de experts in de food wereld. In 2019 mocht hij een heel jaar de titel ‘Chef van het jaar’ dragen. En met 18,5 uit 20 punten en maar liefst 4 ‘Toques’ is hij één van de top restaurants in Gault&Millau lijst van 2020 en sowieso het nummer 1 beste restaurant van Ischgl.

beste restaurant van Ischgl, Dineren bij Stüva, het beste restaurant van Ischgl
Foto Joerg Lehmann
beste restaurant van Ischgl, Dineren bij Stüva, het beste restaurant van Ischgl
Foto ProMedia
Beste restaurant van Ischgl Stüva header
Foto Kirchgasser Photography
Beste restaurant van Ischgl Stüva gerecht
Foto Kirchgasser Photography
beste restaurant van Ischgl, Dineren bij Stüva, het beste restaurant van Ischgl
Foto ProMedia
beste restaurant van Ischgl, Dineren bij Stüva, het beste restaurant van Ischgl
Foto ProMedia