Hier kan je unlimited motoren testen in de Oostenrijkse Alpen

CREDITS: High Bike

Op 1 juni gebeurt er iets heel tofs in Ischgl. Hier opent dan voor de negende keer het ‘High-Bike Testcentre’ zijn deuren. Dit is het enige motortestcentrum in Europa met meerdere merken in de aanbieding. Nieuwe modellen van onder andere BMW, KTM, Triumph, Yamaha en Aprilia kunnen hier worden getest. Gedurende de maanden juni tot en met eind september zijn de modellen beschikbaar voor testritten door de Alpen. Hoe chill is dat?

High-Bike Testcentre in Ischgl

Motoren testen in de Alpen

Het concept is simpel: je gaat door een prachtige omgeving rijden met verschillende modellen om er zo achter te komen wat jouw droommotor is. Je hebt door de perfecte locatie direct de mogelijkheid om de motoren in omstandigheden te testen waar ze voor bedoeld zijn en niet op een polderweggetje van Loenersloot naar Swifterbant.

Dagelijks kunnen de motoren tussen 08:00 en 10:30 op aanvraag worden opgehaald bij High-Bike. Er kan navigatie geïnstalleerd worden mocht je daar behoefte aan hebben. Wel zo chill, omdat je zo meer tijd overhoudt om te letten op de rijbeleving. Na je rit moeten de motoren tussen 16:30 en 19:00 weer worden teruggebracht. Tijd genoeg voor een toffe roadtrip dus!

Natuurlijk zorgen ze er in het High-Bike Testcentre voor dat je veilig de weg op gaat. Alle motoren worden behandeld met producten van Motorex zodat alles gesmeerd loopt tijdens te ritten. Daarnaast worden de motoren voorzien van Pirelli of Metzler banden, zodat alles in topconditie verkeerd.

Verschillende routes

Er zijn 14 routes uitgestippeld die dwars door de Alpen kruisen. Je kan rijden door onder andere Tirol, Bavaria en Voralberg. Het is relatief laagdrempelig, de prijzen zijn heel schappelijk. Huurprijzen variëren tussen de €100 en €120 per dag, exclusief benzine. Je kan ook korting krijgen als je een Silvretta All-Inclusive pas hebt. Dan krijg je tussen de €20 en €40 euro korting. Zeker de moeite waard dus!

High-Bike testcentrum

40 nieuwe modellen in 2019

BMW komt naar Ischgl met haar nieuwe 1250 Boxer modellen en het offroad-model, de R1250. KTM komt met de hele lijn van nieuwe on-road motoren, waaronder de 1290 Super Duke R met krachtige V2! Ook Triumph is van de partij en zal voornamelijk het modern-classic segment vertegenwoordigen. Zo zijn de Street Twin, de Street Scrambler en de Speed Twin beschikbaar voor testritten. Aprilia beidt de nieuwe Tuano V4 100 Factory SAS (Semi-Active-Suspension) en de Shiver 900 aan.

Dit is nog maar een schijntje van de beschikbare modellen, waardoor je de hele zomer door zou kunnen blijven testen!

Kortom: Genoeg kans op heel veel toffe modellen te testen op de hoogste motormeeting van Oostenrijk. Meer informatie? Check het hier!

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…