Oude ‘Panzerhalle’ in Oostenrijk omgetoverd tot luxe loft

Een oud gebouw omtoveren tot woning kan verrassend uitpakken. Dit oude bakstenen complex werd vroeger gebruikt door het Oostenrijkse leger. De tankreparatie ruimte is nu omgebouwd en verdeeld in een markt, restaurants, werkruimtes en deze loft van architectenbureau Smartvoll. Het gebouw draagt de naam Panzerhalle en staat in de stad Salzburg in Oostenrijk. In 2013 begon de verbouwing toen het architectenbureau een competitie won om de Panzerhalle opnieuw vorm te geven. Dit jaar werd de loft bekroond met de iF Design Award.

panzerhalle-10

Panzerhalle

De ruimte bestaat uit 350 vierkante meter dus het project was een behoorlijke uitdaging. Voor de architecten was het vooral een uitdaging om de geschiedenis en de open ruimte te behouden. Om dit te doen gebruikten ze glad beton om de baksteen aan te vullen en bouwden ze alle elementen zodanig dat het natuurlijke licht door de ramen goed tot zijn recht zou komen. Het herontwerp laat nog iets van het militaire verleden zien gemixt met futuristische eigenschappen.

 

panzerhalle-3

Interieur

De gebogen trap is een echte eye catcher in het interieur. Verder is de ruimte helemaal open. Op de tweede verdieping bevindt zich een glazen douche die perfect is voor een intieme douchebeurt. Andere elementen zijn de slaapkamers met uitzicht op de Salzburgse bergen, de terrasruimte en een 23 meter lang keukenblok van lava stenen. Het keukenblok is tevens het het enige zwarte object in het appartement. De ruimte wordt nu verhuurd aan diverse bedrijven, maar wie weet wordt het ooit een Airbnb. Goed vertoeven is het hier in ieder geval zeker!

 

 

Total
0
Share