De beste albums ooit – volgens Apple Music

CREDITS: Apple Music

Iedereen heeft wel een album dat ze kennen van de eerste tot de laatste noot.

Een album dat compleet is grijsgedraaid en voor altijd bestempeld wordt als het beste album ooit. Tja, voor jou dan.

Apple Music waagt zich aan ondankbare top-100 lijst

Je buurman, schoonvader, ex-vriendin, haar nieuwe vriend, je oude leraar en de postbode van je oma het waarschijnlijk niet mee eens zijn. Iedereen heeft zijn eigen favoriete album. Over smaak valt simpelweg niet te twisten. Gelukkig heeft Apple Music dan ook de ondankbare taak al op zich genomen om als jury op te treden. Het resultaat? De beste albums ooit. Volgens Apple Music dan hè. Don’t shoot the messenger.  Wij gaan het lijstje af.

10. Lemonade – Beyoncé

Iedereen heeft een zwak voor Beyoncé. Ook Apple Music, zo blijkt. Met Lemonade uit 2016 verzekerd de powerwoman haar plekje in de top tien. Maatschappelijke kwesties, persoonlijke trots en bovendien een heerlijke vrou.. Uhm, stem. Queen Bey op haar best.

9. Nevermind – Nirvana

Nirvana heeft bewezen dat grunge ook mainstream kan zijn. Klassiekers als Smells Like Teen Spirit zorgden ervoor dat elke tiener in de jaren ’90 duizelig thuiskwam van het overmatige headbangen.

8. Back to Black – Amy Winehouse

Pure emotie, rauwheid en een extreme dosis talent. Dat is Amy Winehouse in een notendop. Een beschrijving die ze naadloos vertaalde naar muzikale vorm met onder andere Rehab als kroonjuweel van het iconische album Back to Black.

7. Good Kid, m.A.A.d City (Deluxe Version) – Kendrick Lamar

They not like us. Ook vroeger niet, toen Kendrick Lamar al een hele tijd de geluiden van de straat naar de radio bracht. Met Good Kid, m.A.A.d City (Deluxe Version) verlegde Kdot de grenzen van hiphop door alcoholgebruik, verleidingen en andere maatschappelijke kwesties op muzikale wijze bloot te leggen. Kendrick Lamar vertegenwoordigt het enige pure hiphopalbum binnen de top tien. Daar zullen andere OG’s minder blij mee zijn. Zeker als je bedenkt dat All Eyez On Me van 2Pac bijvoorbeeld op de 62e plek binnenkomt.

6. Songs in the Key of Life – Stevie Wonder

Een muzikaal meesterwerk in optima forma waar verschillende genres een harmonieus geheel vormen. Iets wat alleen Stevie Wonder voor elkaar krijgt. Het enige album binnen deze top tien waar we van elk nummer fan zijn.

5. Blonde – Frank Ocean

Als er iemand weet hoe je experimenteert met muziek, is het Frank Ocean wel. Vernieuwend, gedurfd en behoorlijk abstract. Toch weet Frank altijd de juiste balans te bewaren. Een gave die hij tijdens zijn album Blonde perfect weet over te brengen.

4. Purple Rain – Prince & The Revolution

Een album als Purple Rain heeft maar weinig woorden nodig. De muziek spreekt voor zich. De impact die dit album op de muziekwereld heeft gehad blijft onmeetbaar. Een legendarisch album van een legendarische artiest.

3. Abbey Road – The Beatles

The Beatles heeft door de jaren heen heel wat klassiekers uitgebracht. En Abbey Road blijft toch wel het kroonjuweel van de iconische discografie van de band uit Liverpool.

2. Thriller – Michael Jackson

Bij het aanzicht van Thriller op plek twee, waren we toch even ontdaan. Plek twee voor Michael Jackson? Zoals we zeiden: over smaak valt niet te twisten, maar het best verkochte album ooit op plek twee is toch een kleine schande. Thriller is namelijk meer dan een album: het is een cultureel fenomeen die de muziekindustrie voorgoed heeft veranderd.

1. The Miseducation of Lauryn Hill – Lauryn Hill

Ja, ja.. Dit album van Lauryn Hill is ook zeker een fenomenaal en baanbrekend album. Maar beter dan Thriller? Neuh. Maar ja, wie zijn wij hè? We blijven nog altijd heerlijk gaan op iconische plaatjes zoals Doo Wop (That Thing).

Source:
LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…