Apple introduceert eerste Apple Music Awards

CREDITS: Apple

Een nieuwe naam voor de AMA’s? Niet de American Music Awards, maar de Apple Music Awards. Alhoewel we in Nederland vooral Spotify gebruiken, heeft de grootste streamingdienst van de V.S. nu een eigen awards uitgereikt. Apple slaat hun slag met de Apple Music Awards. Hun eigen zorgvuldig gekozen winnaars, een ware livestream van de grootste artiesten van het moment en natuurlijk een eigen strakke trofee.

Apple Music Awards: winnaars van de streamingdienst

https://www.instagram.com/p/B5mRm0wnqGd/

Dit jaar heeft Apple voor het eerst hun winnaars van de streamingdienst gekozen. Het gaat om vijf verschillende categorieën: Global Artist of the Year, Songwriter of the Year, Breakthrough Artist of the Year, Album of the Year en Song of the Year. De eerste drie categorieeen zijn zorgvuldig uitgekozen door de redactie van de service. De laatste twee zijn gebaseerd op meer concrete cijfers: wat heeft de consument geluisterd.

Aangezien de service vooral in de V.S. erg groot is, reflecteert het daar zeker duidelijk welke artiesten populair zijn. En dus zeker een prijs verdienen. Oliver Schusser, de vice-president van Apple Music, gaf aan dat de awards een manier zijn om erkenning te geven aan de artiesten. De invloed van hun passie, energie en creativiteit mag volgens hem niemand ontgaan.

De winnaars van de Apple Music Awards

De belangrijke winnaars heeft Apple al bekend gemaakt. Billie Eilish wordt genoemd voor maar liefst drie van de vijf awards: Artist of the Year, Album of the Year en Songwriter of the Year. De laatste deelt ze met artiest FINNEAS. Andere awards gaan naar Lizzo (Breakthrough Artist of the Year) en Lil Nas X (Song of the Year met ‘Old Town Road’). Dé populaire artiesten bij de huidige generatie dus.

Huidig pop-icoon Billie Eilish zal dan ook optreden voor het evenement. De awards zullen aanstaande donderdagochtend plaatsvinden in het Steve Jobs Theater. Het evenement en exclusieve optreden zal bovendien via een livestream te zien zijn voor liefhebbers.

De trofee: zoals gewend van Apple

Bij winnen hoort natuurlijk een prijs. De trofee van Apple past precies tussen de designs die we gewend zijn van ze. Je ziet deze hieronder.

In het midden is een silicium wafer tussen twee stevige platen van gepolijst glas en geanodiseerd aluminium. De wafers hebben exact de grootte van een 12-inch LP en zijn slechts één nanometer dik. Koperlagen vormen een connectie tussen miljarden transistors. Als symbolische toevoeging heeft Apple in het ‘hart’ van de award ook dezelfde chips toegevoegd als hun toestellen. De dragers van het platform voor deze artiesten dus.

https://www.instagram.com/p/B5mQq6MHd1p/

apple music awards header foto