Vijf iconische historische video’s

CREDITS: History in HD | Unsplash

Al zo’n 4.5 miljard jaar(!) draait de aarde rond, maar pas in de laatste eeuw kwam de videocamera. Opeens konden we onze beste, en slechtste, momenten op beeld vastleggen.

Heel wat iconische beelden op camera

En in die relatieve korte periode waarin we video’s kunnen maken, zijn er al heel wat iconische momenten vastgelegd op camera. Wij zijn dan ook heel blij met het account ‘History in memes’ op Twitter, want dit account post regelmatig heerlijke video’s. Omdat wij de beroerdste niet zijn zetten wij een paar iconische video’s op een rijtje van dit account.

Wat is de kans?

De kans dat je de Loterij wint is bijna net zo groot als de kans dat Tupac en Michael Jackson samen een nummer uitbrengen. Nihil. Deze Amerikaanse man heeft daar echter compleet lak aan. In 1999 werd hij door een TV-zender gevraagd om zijn loterij-winst na te spelen, maar in plaats daarvan won de beste man wéér een smak met geld. Wij willen zijn gouden pik.

Een grote stap..

“That’s one small step for a man, but a giant leap for mankind.” Tja, maar dan moet je eerst wel überhaupt een kleine stap kunnen maken. En dat kunnen heel veel astronauten dus niet.

Chimpansee > mens

We stammen dan misschien wel af van chimpansees, maar toch zijn zij in bepaalde dingen nog stukken beter dan wij. Bijvoorbeeld in bomen klimmen en bovenal opdrachten die je geheugen testen. Deze chimpansee overklaste zijn menselijke tegenstanders met  gemak, en dat levert hele toffe beelden op.

Bruce Lee verslaat professionals

Dat Bruce Lee een echte vechtersbaas is, dat wisten we allang. Maar een waar tafeltennis meester? Dat is ook voor ons nieuw. In deze video verslaat Bruce twee professionals, maar dan volledig in ‘Bruce Lee-stijl’: als batje gebruikt Bruce namelijk zijn Nunchakus. Oké, oké, er is bij deze video wat CGI aan te pas gekomen, ook Bruce Lee blijft een mens hé.

The King of Pop in de supermarkt

Michael Jackson blijft voor altijd een Pop-icoon. Mensen vielen flauw als ze hem zagen, dames gooiden hun slipjes naar hem toe en de heren probeerden zijn dans skills onder de knie te krijgen. Wat kan zo’n man als droom hebben? Nou, normaal boodschappen doen in een supermarkt. En in Florida werd zijn droom vervuld.

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…