Dansen | Manify Interests #12

CREDITS: Darius Bashar

We hebben het niet over dansen in de kroeg – hoewel we groot fan zijn en het vaak faken te kunnen -, maar over dansen als hobby. Hiervoor ga je naar een speciale dansschool, waar je gaat oefenen en mee kan doen aan wedstrijden. Hier ga je de basis leren voor jouw dance moves op stap, want iedere vrouw wordt een beetje warm van soepele heupjes. Daar moeten we eerlijk over zijn.

Ten eerste is dansen natuurlijk gezond, want je bent continu in beweging. Ten tweede maakt dansen je gelukkig, vooral als je het samen doet met iemand waar je gek op bent. Met dansen maak je namelijk het beroemde stofje endorfine aan. Begrijpelijk, want hoe lekker is het als een vrouw dichtbij jou haar heupen losgooit. Dat is ook puntje drie: het kan je seksleven verbeteren. Onderzoekers van University of Sydney hebben daar een onderzoek naar gedaan. Dansers komen sneller, vaker en bevredigender aan hun seksuele trekken. Met dansen bouw je natuurlijk ook spanning op als je dichtbij elkaar beweegt, maar je kunt elkaar natuurlijk niet op de dansvloer uit elkaar trekken. Als je die spanning dan nog even kan bewaren voor ‘s avonds in bed wordt de seks alleen maar beter. Laat daar maar is zien wie het ritme gaat bepalen.

Foto: Haste LeArt V.

Dansen

Zonder dat we zweverig willen overkomen: dansen kan voor mensen een uiting zijn van gevoelens. Voor de één is dat bijvoorbeeld blijdschap, maar voor de ander is dat weer verdriet. Bepaalde dansstijlen roepen wat meer gevoelens op dan andere stijlen. De tango kan bijvoorbeeld wat meer intens zijn dan een potje breakdance één tegen één. Er zijn heel veel dansstijlen, zoveel dat we die allemaal naar je toe gaan gooien nu. Maar denk bijvoorbeeld is aan deze stijlen:

  • Ballet, voor mensen met sterke tenen;
  • Capoeira, voor mensen die willen vechten maar bang zijn om klappen te krijgen;
  • Breakdance, voor mensen die rondjes op de grond draaien;
  • Linedance, voor mensen die graag binnen de lijntjes blijven;
  • Reggaeton, voor mensen met een goede kont;
  • Salsa, voor mensen die zich graag als een baas voelen.

Dansen is echt een ding voor iedereen. Het is haast niet te geloven dat er iemand is die nog nooit heeft gedanst. Al zullen er vast en zeker mensen zijn die liever aan de zijkant staan in de kroeg, dan pontificaal in het midden. Maar die dansen vast ook, maar vaker als ze alleen voor de spiegel staan.

Iedereen danst natuurlijk ook op zijn eigen manier, want er zijn mensen bij die niet gezegend zijn met losse heupjes – persoonlijke ervaring -. Maar juist door dansen te oefenen kom je misschien van houterigheid af.

Dansen als hobby

Oké, je wil het wel eens proberen: een beetje dansen in de avonduren. Daarmee kun je namelijk misschien wel een keer die dame vragen op de bruiloft van je neef. Nee, niet je nicht. Hoe gaan we dit aanpakken? Eerst ga je natuurlijk een stijl kiezen die jou het tofst lijkt. Wordt het bijvoorbeeld stijldansen en ga je de tango en de Engelse wals proberen? Of word je toch wat vrolijker van een stevige beat en ga je voor Latin?

Als je een stijl hebt gekozen moet je gaan inventariseren of je een partner nodig hebt. Een tango alleen dansen is waarschijnlijk niet zo leuk, dus dan zal je iemand zo gek moeten krijgen om met je mee te gaan. Ga je bijvoorbeeld breakdancen dan kan dat alleen. Je komt dan wel een in groep bij de dansschool, waar je dan dance moves mee deelt.

Foto: Slim Emcee

Dansen als sport

Dansen kan ook een soort sport voor je zijn. Het helpt je namelijk om af te vallen en is goed voor je uithoudingsvermogen. Je kunt het dus bijvoorbeeld twee keer in de week gaan doen en erbij sporten in de sportschool. Mocht je echt uitblinken je dance moves dan kun je er ook nog eens voor gaan kiezen om aan wedstrijden mee te doen. Dan ga je bijvoorbeeld de strijd aan met andere koppels die ook een performance proberen neer te zetten.

Ons lijkt het gewoon wel eens leuk om te proberen. Het is natuurlijk niet de eerste hobby waar je aan zou denken als man. Maar gelukkig attenderen wij je daarop, dus misschien is het iets om over na te denken? We eindigen met misschien wel de hoofdreden om te gaan dansen: je kan er indruk mee maken guys!

Foto: Tim Gouw
Total
29
Share