Vrijgezellenfeest organiseren | Manify Interests #60

CREDITS: Cottonbro | Pexels
Manify Interests is voor de mannen die iets anders willen doen dan elke doordeweekse avond Netflixen of scrollen door social media. We lichten elke week een hobby uit die gewoonweg tof is om uit te voeren en waar je als man écht iets aan hebt. Deze keer in Manify Interests: Vrijgezellenfeest organiseren

Vorige keer: Bijen houden

Een vrijgezellenfeest organiseren

Wanneer een van je beste vrienden zijn vrijheid opgeeft en gaat trouwen is het tijd om hem nog even onder te dompelen in wat hij straks allemaal niet meer kan. Daarom ga jij als best man zijn vrijgezellenfeest organiseren. Je wilt dat dit een herinnering wordt waar jullie het nog steeds over hebben als jullie klein kinderen inmiddels gaan trouwen. Er staat je dus heel wat te regelen! Uitpakken maar!

Vrijgezellenfeest organiseren – Where to start?

Wanneer je kijkt naar The Hangover dan weet je precies wat je niet wilt. Ongegeneerd zuipen in een stripclub totdat bijna stikt in je eigen kots. Laten we dit vooral voorkomen. Een bachelor party moet een feest zijn om nooit te vergeten, maar dan niet omdat jij en je maten allerlei dingen hebben gedaan die totaal niet door de beugel kunnen. Het is een samenvatting van de soon to be bruidegom zijn leven en wat daarbij hoort verschilt per persoon. Er zijn wel een aantal stappen die je moet doorlopen voor het ultieme vrijgezellenfeest organiseren.

1. Wat is het budget?

Regel nummer één: de bruidegom hoeft niet te betalen. Daar zijn zijn vrienden voor. Als best man is het jouw taak om geld bij elkaar te sprokkelen. Het is dus zaak een reëel budget op te stellen. Zorg dat jullie hierdoor niet worden beperkt, maar dat ook weer iedereen mee kan doen.

Mocht je een weekend weg willen, regel dan alles op tijd! Zo kan iedereen op tijd beginnen met sparen. Dan kun je tijdens je bachelor weekend all out!

2. Wie nodig je uit?

Het vrijgezellenfeest draait om de bruidegom. Degenen die je uitnodigt moeten dus dicht bij hem staan. Je moet de overweging maken: wie wel? en wie niet?

Die collega’s waarmee hij iedere vrijdagmiddag en avond mee de kroeg in duikt lijken misschien goede vrienden van hem maar je kunt je afvragen of dat wel zo is. Waarschijnlijk gaan ze enkel de kroeg in om hun frustraties van die week nog eens door te spreken. Daarbij moet je ook letten op de verschillende karakters die je wilt uitnodigen. Is de één wat meer ingetogen terwijl de ander het liefst zijn repertoire afwerkt in de karaoke microfoon, dan is de wellicht de verkeerde combi.

Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je de wet van natuurlijke selectie toepassen. Zet je het budget wat hoger en haken er een aantal af. Dan vinden zij het niet zo belangrijk om erbij te zijn. Zo houdt je enkel de harde kern over! The Golden Circle is hier!

3. Het doel van het vrijgezellenfeest

Zoals we al eerder zeiden: The Hangover hoeft niet in jouw draaiboek voor te komen. Een kleintje is natuurlijk onvermijdelijk met de hoeveelheid alcoholische versnaperingen die jullie waarschijnlijk zullen wegwerken. Maar het doel van de bachelor party moet zijn om nog één keer los te gaan met de bruidegom zijn beste vrienden voordat hij zit vastgeketend in de kooi genaamd ‘het huwelijk’.

Daarbij is het een mooie aangelegenheid om bijvoorbeeld zijn middelbare schoolvrienden eens beter te leren kennen. Eigenlijk is het een feest om de band met de boys nog even te versterken voordat jullie je maat voor het komende jaar weinig zullen zien.

Peil goed wat de bruidegom wil. Misschien hoeft hij helemaal niet naar een dik partyeiland met een villa waarin je verstoppertje kunt spelen. En is hij het liefst toch in die ene kroeg waar het voor jullie allemaal begon. Onthoud: het draait om de bruidegom.

vrijgezellenfeest organiseren, Vrijgezellenfeest organiseren | Manify Interests #60
Foto: Yutacar

4. Stay OK!

Ga je meerdaags? Dan is de perfecte Airbnb een must! Hier moeten voldoende manden aanwezig zijn voor de katers om in te rusten. Maar een koelkast voor een koude rakker mag ook niet ontbreken. Een flinke leefkeuken voor het welverdiende katerontbijt en een chille hang-out zijn daarbij niet weg te denken. Hierbij zul je je ook weer aan het budget moeten houden.

Je blijft vast geen midweek hangen in jullie appartement, huisje of villa, zo is een korte wandeling naar het centrum of de tramhalte ook een aanrader. Je wilt tenslotte niet je te zatte maat drie kilometer naar huis moeten rijden in een gejatte kruiwagen.

5. Activiteiten

Een marathon bank hangen kun je weer als je thuis bent van het vrijgezellenfeest. Tijdens het feest zullen er ook wat activiteiten moeten plaatsvinden. Daarbij hoef je de vossenjacht naar de bruidegom niet in te calculeren. Geloof me, die regelt hij zelf wel!

Je kunt gaan voor de standaard activiteiten zoals karten of midgetgolfen, maar dat is bij lange na niet meer bijzonder. Je zou beter gaan voor iets waar je later ook nog iets aan hebt. Ga je eigen Gin maken. Doe een solex-tour langs alle lokale bierbrouwers of ga samen met je vrienden een dagje je frustratie afreageren op auto’s en oude TV’s. Dan heb je direct leuke verhalen!

Op de dag van de kater kun je het beste rustig beginnen. Maar het lamballen kan natuurlijk niet de hele dag duren.

6. Het ultieme einddoel

Heb je alles geregeld, de juiste mensen bij elkaar en de bruidegom weet nog van niets. Dan heb je het goed gedaan en kan de bachelor party beginnen.

Het is jouw taak als best man om alles op rolletjes te laten verlopen en de bruidegom een ervaring te bezorgen waar zelf jij jaloers op bent! Met de juiste mensen, hoeveelheid bier en leuke activiteiten moet het wel goed komen!

Proost!

Vrijgezellenfeest
Foto: Kats Weil