De beste podcasts voor filmliefhebbers

CREDITS: Pexels | Tnarg

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten, strijken en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de nieuwe serie ‘De beste podcasts…’ gaan we je de komende weken meenemen in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts voor filmliefhebbers

Scroll jij uren door Netflix omdat je niks leuks kan vinden of lees je juist eerst alle reviews voordat je eindelijk een film aanzet? Dan is het tijd om een ander medium in te schakelen: podcasts. Door deze podcasts te beluisteren ben je altijd op de hoogte van wat er gaande is in de filmscene. Zo kun je ’s ochtends in de auto naar je werk een podcast opzetten en ’s avonds een filmpje draaien.

Film Fans Podcast

In deze wekelijkse podcast van Nils, Narana en Mark wordt alles besproken op het gebied van films. Trailers, reviews en films die de komende week gaan verschijnen worden uitvoerig met je doorgenomen. Met soms aparte afleveringen over spoilers en interviews blijf je altijd op de hoogte.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

podcasts
Foto: Barna Bartis

Blockbuster

Deze podcast is geproduceerd door filmmaker Matt Schrader en gaat over de vriendschap tussen Steven Spielberg en George Lucas in de jaren ’70. De opbouw van de podcast kan vergeleken worden met een biografische film. Zo krijg je bijvoorbeeld te horen hoe ze tot het eindresultaat van Jaws en Star Wars zijn gekomen. Hoewel de podcast vorig jaar is gepubliceerd is het nog steeds een aanrader.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

Filmspotting

Sinds 2005 is deze wekelijkse podcast al te beluisteren. Elke aflevering begint met een discussie over een nieuwe release. Daarna is er vaak een interview met een filmmaker of bespreken ze nog andere films. Hosted door Adam Kempenaar en Josh Larsen is deze Amerikaanse podcast een must-listen.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

MovieInsiders

Gudo Tienhooven en John de Jong zijn de founding fathers van de MovieInsiders podcast. Al vanaf 2008 discussiëren de mannen over films. In 2018 wist filmjournalist Nico van den Berg een plekje te bemachtigen bij dit duo. In de ongeveer een uur durende podcast bespreken de mannen twee films, filmmuziek, een top 5 en leggen ze elkaar filmstellingen voor.

Luister op: Spotify | Apple Podcast

Camera Loopt

Actrice en schrijfster Anna Drijver, onder andere bekend van de serie Undercover, onderzoekt in haar podcast hoe andere mensen series en films schrijven. Ze interviewt mensen met vragen over hoe zij te werk gaan en waar ze zoal tegenaan lopen. Heel tof om deze behind the scenes verhalen eens vanuit de bron te horen.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

podcasts
Foto: Annie Spratt
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…