Waarom ciders zo’n hype aan het worden zijn

In Engeland zijn ze al decennia fan, maar in ons land hebben ciders nooit dezelfde populariteit gekend. Al lijkt daar nu verandering in te komen en dat vinden wij niet heel gek. Ze zijn er in alle soorten en maten, dus het zou een fout zijn als je zou denken dat er geen mannelijke ciders bestaan.

Ciders in Nederland

Cidermomenten

Zit je op het terras in de brandende zon? Een biertje dat je gewend bent is een hele fijne keuze, maar door ciders mee te nemen in het keuzeproces verbreed je je horizon. En om deze frisheid extra te benadrukken, schenk je de meeste ciders uit in een mooi glas met ijs.

Ciders worden van puur fruit gemaakt en hebben daardoor een natuurlijk productieproces. Dit maakt cider heel veelzijdig. Zowel in alcoholpercentage, smaakpalet, als wel in de hoeveelheid koolzuur en de mate van zoetheid. Hoe jij je avond ook gaat beginnen, er is altijd wel een cider om mee te proosten op een heerlijke avond!

Welke cider?

Na een warme dag op het kantoor zit je eindelijk in de zon. Kies dan voor een iets frissere variant met een gemiddeld alcoholpercentage, bijvoorbeeld de Kiwi & Lime van Old Mout Cider (4,5%) uit Nieuw Zeeland. Deze fruitige, op ijs geschonken cider is de perfecte beloning na een lange dag.

Sta je op een wat chiquere aangelegenheid, maar hoef je niet per se na drie drankjes op z’n kop te staan? Dan is Stassen the way to go. De ‘Cidre Brut’ (7,4%) van de Belgische ciderie Stassen heeft onze harten gestolen. Deze cider doet in smaak en beleving denken aan een champagne, en dat is ook de manier waarop je hem drinkt. Zonder ijs, in een champagne-achtig glas.

Een andere, goed verkrijgbare cider is de ‘Classic Apple’ (4,5%) van Apple Bandit, dat in ons eigen landje gemaakt wordt. Een lichtdroge cider en dus perfect voor mannen die het niet op mierzoete drankjes hebben. Zoals wijzelf.

Total
0
Share