Deze burger smaakt en ruikt naar vlees, maar is volledig plantaardig

Als je de documentaire ‘Cowspiracy’ hebt gezien, dan weet je dat je zo lang kan douchen als je wilt en zo vaak de auto kan pakken als je wilt, als je maar minder of geen vlees meer eet. Veeteelt is namelijk voor zo’n 80% verantwoordelijk voor het broeikaseffect. En niet of jij wel of niet onder de douche je tandenpoetst.

Dus als we de documentairemakers moeten geloven is het de bedoeling dat we substituten moeten gaan vinden voor die heerlijke sappige burgers, die we allen zo graag eten. En daar komt ‘The Impossible Burger’ om de hoek kijken, die onmogelijk lekker zou moeten zijn. Vooral voor vleesliefhebbers!

The Impossible Burger

IF Image BurgerIedereen houdt van vlees. Behalve sommigen. Maar de vleesindustrie is vaak niet heel diervriendelijk, plus het onderhouden van al dat vee heeft nogal wat impact op het milieu. Daarnaast is veel vlees eten ook niet gezond, dus het zou prima wat minder kunnen. Maar niemand wil die heerlijke burger opzeggen, toch? Daarom is deze Impossible Burger ontwikkeld. Hij ruikt naar vlees, hij ziet er uit als vlees en het mooiste: het smaakt naar vlees. Volgens de makers, zelfs beter!

Het productieproces van deze burger heeft 95% minder land nodig, 74% minder water en 87% minder broeikasgassen. En er worden geen hormonen of antibiotica gebruikt! Maar waar is het dan van gemaakt? Tarwe, kokosolie, eiwitten uit aardappelen en ‘haem’. Ofwel: “Complexe verbindingen met een centraal ijzerion en een porfyinemolecuul als ligand.”, aldus Wikipedia.
Dit magische ingrediënt laat The Impossible Burger er uit zien als een echte vlezige hamburger en maakt de smaak verrukkelijk. Nogmaals: volgens de makers dan hè.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd!

Total
0
Share