Foodpairing: Gerookte zalm en Affligem uit The SUB®

Eens in de zoveel tijd nodig je je vrienden uit. Om, tussen al die ‘belangrijke afspraken’ door, het ook ook eens over echt belangrijke dingen te hebben. Ik doe dat het liefst door lekker eten te serveren en dus aan de slag te gaan in de keuken. In de zomer is de tuin natuurlijk mijn keuken. Mijn specialiteit? Zalm in Dijon, gerookt op oude whisky vaten, natuurlijk met een heerlijk bijpassend drankje. Een perfect gekoeld bier uit The SUB®, de thuistap van Heineken, in dit geval!

Foodpairing

De zalm is eerst gepekeld en afgespoeld.  Na het droog deppen van de zalm is deze goed in de suiker en (dijon)mosterd gezet. Wees gerust, de pittige dijon zal te proeven zijn, maar echt niet overheersend! De barbecue stook je niet te hoog (keteltemperatuur van zo’n 80-90 graden) en gooi de geweekte whiskyvatsnippers op de gloeiende kolen. Leg de zalm indirect oven het vuur.  Na zo’n 30 minuten is je zalm klaar, genieten!

Bij een mooi gerecht hoort een mooie drank. Ik kies bij de zalm voor een bier uit The SUB van Heineken®. Een lekker vers, zelf getapt biertje geeft namelijk een extra beleving. Daarnaast is het bier uit The SUB altijd perfect op de juiste temperatuur, wat de smaak enorm beïnvloedt. De schuimkraag is steviger wat ook de smaaksensatie ten goede komt.

Er zijn vele bieren die je in The SUB kunt doen, maar het bier dat zich het best met gerookte zalm laat combineren is wat mij betreft Affligem Blond. Waarom Affligem? De Saazer hop van Affligem geeft een mooie droge, bittere smaak. Die samen met deze ietwat zoete zalm heerlijk verfrissend is.

Met dit vrij eenvoudige gerecht dat erg ingewikkeld klinkt en een heerlijk vers biertje verras je je vrienden pas echt. Zekerheid voor een mooie zomeravond! Helaas liep deze zomeravond anders dan gepland. Het Nederlandse weer sloeg om en we werden gedwongen naar binnen te gaan. Barbecue dicht, The SUB onder de arm en naar binnen, waar we nog een heerlijke avond hebben gehad met fantastisch eten en drinken.

Over The SUB

Een ijskoud flesje bier is natuurlijk heerlijk, maar er gaat niets boven vers getapt. De temperatuur is perfect, de schuimkraag ook én het oog wil natuurlijk ook wat. Proeven doe je namelijk voor het grootste gedeelte met je ogen en zeg eens eerlijk: een vers getapt biertje ziet er ook gewoon super lekker uit!

The SUB, een thuistap met zogenoemde TORPS® als biervaten. Deze 2 liter fust kun je makkelijk in je koelkast kwijt en is een mooie maat voor een klein gezelschap. Elke TORP wordt geleverd  met nieuwe bierleiding. Dat betekent weinig schoonmaken en vooral veel genieten. Op dit moment zijn er 12 verschillende soorten bier verkrijgbaar voor jouw The SUB.

The SUB Riviera
De handgemaakte limited edition is uitgevoerd met een mediteraans vleugje.  Zo is het lekbakje, het taphandvat en het Heineken logo in een houtlook afgewerkt wat een luxe uitstraling geeft. The SUB Riviera is écht een limited edition. In Nederland zijn er slechts 10 stuks verkrijgbaar. Tof voor degene die hem hebben kunnen bemachtigen, maar ze zijn beschikbaar, als je er snel bij bent. De Riviera is namelijk een ware toevoeging aan je interieur en je hebt werkelijk iets unieks in je huis staan!

Is The SUB wat voor jou? Check dan:

Heineken Sub – Affligem x Manify-17

Advertisement

Total
0
Share