Rutte, een stukje Nederlands vakmanschap

We gaan terug naar Dordrecht, in het jaar 1872. Een schip met producten van over de hele wereld is net de haven binnengevaren. Maar Simon Rutte, een café-eigenaar uit de stad, is maar geïnteresseerd in één ding: aromatische specerijen, waardevolle kruiden en exotische fruitsoorten. Niet om ze te verkopen in zijn café, maar voor zijn eigengemaakte distilleerderij in de achtertuin. In Dordrecht en de omliggende dorpen was de jenever van Rutte al een begrip geworden en werd gezien als één van de beste jenevers van Nederland. Het merk Rutte was geboren.

Nu, bijna 150 jaar later, zijn de producten van Rutte wereldwijd gewild en bieden ze een International Range aan, bestaande uit Rutte Celery Gin, Rutte Old Simon Genever, Rutte Dry Gin en binnenkort ook de Rutte Sloe Gin.

Rutte Gin

Natuurlijk ingrediënten

Rutte heeft als expert in botanisch distilleren altijd op puur natuurlijke ingrediënten vertrouwd. De kwaliteit van de premium spirits is nog steeds te danken aan deze traditie en het vakmanschap van de oprichter, Simon Rutte. De beste man had een uitstekend gevoel voor het gebruik van exotische specerijen en vruchten, die hij importeerde uit Nederlands-Indië. Zijn producten werden al snel zo populair, dat hij zijn café ombouwde tot slijterij.

Al meer dan zeven generaties zijn de Rutte-recepten doorgegeven en geperfectioneerd van vader op zoon. Rutte’s team bouwt nog steeds voort op het nalatenschap van de verschillende generaties. Hun kennis van de natuur én het ambacht heeft tot veel nieuwe recepten geleid in de vorige eeuwen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten vandaag de dag, worden nog steeds de oude receptenboeken erbij gepakt. Zo ontstaan nieuwe dranken met de kennis van toen.

Rutte Distilleerderij

Het gebouw, waar Simon zijn eerste spirits maakte in de kleine achterkamer, is nog steeds in originele staat. Met hier en daar een aanpassing voor moderne bedrijvigheid, ademt het nog steeds de sfeer van de 18de eeuw. De voormalige woonkamer van de familie is omgetoverd tot proeflokaal, waar de liefde voor de producten wordt tentoongesteld. Sinds 2011 is het bedrijf onderdeel van De Kuyper Royal Distillers, een belangrijke stap in de internationalisering van het merk, waarbij de kwaliteit en traditie nog steeds steeds hetzelfde is gebleven.

Mocht je in de buurt van Dordrecht komen, is de Rutte Distilleerderij zeker de moeite waarom om een kleine stop te maken en je onder te dompelen in een stukje Nederlands vakmanschap.

Total
16
Share