‘t Lamme Kuiken | MANIFY BURGER

Manify Burger Augustus: ‘t Lamme Kuiken bij Bar35

Deze knaller van een burger, genaamd ‘t Lamme Kuiken, is er één die je nog niet vaak bent tegengekomen. De unieke mix van verse ingrediënten, zoals pulled lamb, ‘black dip’, gefrituurde aardappelkrokantjes en een kwarteleitje, maken deze burger werkelijk heavenly! Alsof er een engeltje op je tong poept.

Zelf laten maken

De experts en founders van deze juicy burger weten natuurlijk het beste hoe hij geserveerd moet worden. Heel augustus (2018) is deze Manify Burger dan ook verkrijgbaar bij Bar35, in Den Bosch. Samen met hen verzinnen we elke maand weer een nieuwe unieke burger, die je met een goed te combineren biertje voor een zacht prijsje kan bestellen. Je krijgt er daarnaast ook zelf gesneden frites en een dot mayo bij.

Er is maar één biertje dat zich perfect leent voor ‘t Lamme Kuiken en dat is overduidelijk de Texels Skuumkoppe. Een heerlijk tarwebier met minstens zo’n complexiteit als de burger.

Get ready, want dit is niet voor de amateurs!

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Texels Skuumkoppe van de tap + Verse frites + Mayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan in augustus of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

[ezcol_1half]Ingrediënten:
– Rucola
– Tomaten
– Sjalotje
– Platte peterselie
– Appelazijn
– Munt
– Bieslook
– Yoghurt
– Peper en zout
– Black Angus / rundergehakt
– Pulled lam
– Kwartelei
– Dun gesneden aardappel, gefrituurd of mini frites-chips[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Black Dip:
– 150 ml Worchestershiresaus
– 150 ml pasato di pomodoro
– 150 ml water
– 4 el bruine bastardsuiker
– 2 el boter
– 2 tl chilivlokken
– Peper en zout[/ezcol_1half_end]

Bereiding Tomatensalsa
Snijd de tomaten in kleine blokjes en snipper de sjalot. Meng dit en besprenkel met appelazijn en peterselie.

Bereiding Muntyoghurtsaus
Mix muntblaadjes, bieslook, yoghurt, peper en zout in een blender.

Bereiding Black Dip
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Bereiding Pulled Lam
Braad lam aan in de pan of in een hete oven. Draai daarna de oven op 110 graden Celcius en laat de lam voor 8 tot 10 uur garen. Hierna kun je ‘m uit elkaar trekken en gebruiken voor de burger. Geen zin in? Koop het dan kant-en-klaar bij de supermarkt.

Bereiding Burger
Gooi alles op de burger in de volgorde van het bovenstaande plaatje en stop ‘m in je mond. Succes gewenst, want het eten van deze burger is geen makkelijke klus. Maar absoluut de moeite waard!

Total
0
Share