Japanse Pulled Pork | Manify Burger

Manify Burger Mei: Japanse Pulled Pork bij Bar35

Japan en de V.S. waren een aantal jaar geleden niet bepaald vriendjes, maar gelukkig is dat nu wel anders. Deze ‘verzoening’ hebben we op een broodje gedaan door het beste te halen uit beide keukens: rendang en pulled pork. Combineer dit met een Black Angus-patty, limoenmayo, oosterse groenten en je hebt een hele unieke, smaakvolle burger!

Zelf laten maken

Heel mei (2018) is de Manify Burger in de vorm van een Japanse Pulled Pork te bestellen bij de experts van Bar35, in ‘s-Hertogenbosch, die samen met ons de burger hebben samengesteld. De Manify Burger wordt geserveerd met een biertje dat perfect paired met het eten. Deze maand is dat I.P.A., waarvan de bittere tonen goed contrasteren met het zoetige in de burger. Een ‘Mooie Nel’ van Brouwerij Jopen is altijd de eerste keuze van de hoofdredacteur, dus de beslissing was snel gemaakt.

Bar35
Bar35 is een van ‘s-Hertogenbosch’ eerste ‘Burger + Bier’ eetcafés en is nog altijd een van de meest populaire plekken voor zowel toeristen als locals. De kaart is altijd verrassend en de sfeer is er zo goed, dat een avondje rustig eten vrijwel onmogelijk is, aangezien je (wij in ieder geval wel) er altijd ‘per ongeluk’ een latertje van maken. Een absolute aanrader dus!

De Manify Burger + Mooie Nel + Verse frites + Citroenmayo kost je €18,-. En dan weet je zeker dat de burger tot in perfectie voor jou gemaakt is.

Zelf maken

Ben je totaal niet in de gelegenheid om naar het zuiden des lands te gaan in mei of ga je liever zelf aan het werk, dan hebben we het volledige recept voor je!

Ingrediënten

[ezcol_1third]Rendang
– 1 steranijs
– 1 liter kokosmelk
– 6 sjalotten
– 3 teentjes knoflook
– 5 rode peper
– 3 cm gember
– 2 cm laos
– 3cm koenjit
– 1 kruidnagel
– 1 tl. Komijnpoeder
– 4 tl. Korianderpoeder
– 1 citroengras
– 2 limoenblaadjes[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Ingelegde komkommer + radijs
– 1 komkommmer
– 2 uien
– 6 radijsjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel mosterdpoeder
– 1 rode peper
– 40 gr. Suiker
– 1 tl. laos
– 0,75 liter azijn
– 1 tl. gember
– 0,75 liter water
– 1 eetlepel koenjit
– 3 x kamirinoot[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Pulled pork
– Procureurlap (gewenste hoeveelheid)

Limoenmayo
– 3 el. mayonaise
– 1 limoen

Overig
– Black Angus burger
– Gebakken ui[/ezcol_1third_end]

Rendang:
Zet steranijs in een laagje kokosmelk op het vuur, laat 10 minuten sudderen. Maal de rest van de ingrediënten (m.u.v. citroengras, limoenblad) in de magimix. Na 10 minuten sudderen verwijder steranijs en zet de melk apart. Fruit het kruidenmengsel aan in een laagje olie. Voeg dan de kokosmelk van steranijs toen. Vervolgens voeg je de citroengras en limoenblad toe, fruit kort mee. Voeg daarna de rest van de kokosmelk toe en laat het 10 minuten indikken.

Ingelegde komkommer en radijs:
Snij de komkommer en radijsjes in plakjes. Draai de ui, knoflook, peper, kamirinoot, gember, laos en koenjit fijn in een keukenmachine. Daarna kort aanfruiten en afblussen met mosterdpoeder, suiker, azijn en water. Als het verwarmt is en de suiker opgelost, laat het mengsel afkoelen en daarna zeven. Voeg vervolgens de komkommer en radijs toe en laat een nacht intrekken.

Pulled pork:
Stuk procureur van 2,5-3,5 kg grillen aan alle zijdes. Vervolgens inpakken en op een temperatuur van ongeveer 80-100 graden laten rusten/garen. Dit wordt ongeveer 30 uur gedaan totdat ie mals genoeg is. Oef!

Limoenmayo:
Drie eetlepels kant en klare mayo daar bij voeg je de rasp en sap van 1 limoen toe.

Patty:
Voor Black Angus rundergehakt zal je naar een groothandel of speciaalzaak moeten of je zal het eventueel zelf moeten draaien. Je kan het jezelf ook makkelijk maken en voor gewoon rundergehakt gaan. Maar beter pak je gewoon uit!

Biertje openen weet je zelf wel hoe het moet. Smakelijk, gozer!

Total
0
Share