Eentje om af te strepen van je lijst: eten bij Izakaya

Wat hebben Amsterdam, Hamburg, München, Ibiza en Milaan gemeen? Juist, Nigel de Jong heeft gespeeld in drie van de vijf steden en gaat vaak op vakantie naar Ibiza. Maar wat we bedoelen is Izakaya. Milaan krijgt er pas een in 2020, maar dat nemen we voor lief. Deze culinaire hotspot weet de extravagante Japanse keuken naar een (nóg) hoger niveau te tillen door er een toefje Zuid-Amerikaans doorheen te gooien. En daar worden bijvoorbeeld dus bekende voetballers en rappers, maar vooral ook wij zelf erg enthousiast van.

Bij Izakaya krijg je niet alleen verfijnde, kleine en onconventionele gerechten voorgeschoteld, maar ook de omgeving waarin je zit mag er zijn. Het interieur is ‘urban chic’ en menig man zal zich hier thuis voelen.

Foto: Izakaya Amsterdam

Izakaya

De vestiging in Amsterdam is te vinden midden in de Pijp, aan de voet van het Sir Albert boutique hotel van Sir Hotels. Het mooie hiervan is dat de stijl van de hotels perfect aansluit bij de restaurants van Izakaya. We schrijven even in meervoud, want in meerdere vestigingen van Sir Hotels zit een Izakaya verstopt. In Hamburg is Izakaya één van de hoogtepunten van het Sir Nikolai Hotel en in Ibiza kun je naast slapen in het Sir Joan Hotel ook genieten van de Japanse/Zuid-Amerikaanse gerechten.

Daarover gesproken: de keuken is zeer innovatief en de kans is aanwezig dat je sommige gerechten niet kent. Daarom is er een ongeschreven ‘Izakaya’ regel. Je moet minstens één gerecht proberen wat je nog nooit eerder op hebt!

We waren al fan van de Izakaya in onze hoofdstad, maar het leek ons tijd om ook zeker eens de andere vestigingen te proberen. We reisden af naar Hamburg om het 1-jarig bestaan van de lokale Izakaya te vieren! Wederom een prachtig restaurant en het eten was er minstens zo goed. Het mooie is dat waar je ook komt, je kan er vanuit gaan dat de kwaliteit hetzelfde is: van pure topklasse!

Foto: Izakaya Amsterdam

Drank

Niet alleen de food en het interieur van Izakaya zijn om over naar huis te schrijven, de drank mag er ook zeker zijn. Een uitgebreide wijnkaart voor bij jouw sashimi of robata grillgerecht, dit is een typisch Japanse manier van grillen, ligt bij binnenkomst voor je klaar. En als je klaar bent met eten schakel je over naar een gruwelijke cocktail. Wat de perfecte after-dinner drink zal zijn.

The Entourage Group

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf ‘The Entourage Group’ zijn de bedenkers van Izakaya. Het bedrijf heeft al eerder successen behaald met Momo, The Butcher (Social Club), Mr Porter en The Heressess. Mede-eigenaar en oprichter Yossi Eliyahoo vertelt over Izakaya: “Izakaya is een moderne eetervaring waarbij extravagante Japanse gerechten Peruaanse smaken ontmoeten. Authentieke elementen krijgen een eigentijdse draai in combinatie met creatieve technieken. Dit wordt niet alleen in het menu gepresenteerd, maar door het hele concept heen. Het is de essentie van Izakaya; authentiek maar nooit traditioneel.”

Total
0
Share