Zo kan je het beste je pizza opwarmen

CREDITS: Emily Powers

Het is avond en je bestelt zo’n smeuïge krokante ronde jongen overladen met gesmolten kaas. Jawel, het gaat over de beste vriend van elke volwassen man. Onze Italiaanse amico, dé pizza. Oh, wat is de pizza toch een prachtige uitvinding. Een regelrecht geschenk van God. Een pizza opwarmen is ook een kunst en wij leren het je beheersen.

Guide: zo kan je het beste je pizza opwarmen

Die pizza bestel je natuurlijk bij de lekkerste pizzeria bij jou in de buurt. Het kan nog weleens zijn dat je net iets te veel over hebt. Dat betekent leftovers. Het weggooien van zo’n vijfsterrengerecht is gekkenwerk. Dus wat doe je?

Je bewaart ‘m zodat je de volgende dag weer op en top thuis kan eten. De vraag is alleen hoe bewaar je een pizza het beste en hoe kan je de pizza weer opwarmen? Hier zijn wat tips die jouw pizza weer tot leven laat komen. Just things jesus would do.

Pizza opwarmen
Foto: Milivoj Kuhar

Hoe bewaar je jouw pizza?

Het opwarmen van de pizza is niet het enige belangrijke aspect. Je moet de pizza ook goed bewaren. Waarschijnlijk doe je de pizza met box en al in de koelkast. Excuses, maar dan doe je het al die tijd fout. Doe jij dit niet? Dan ben je één van de weinigen, gefeliciteerd.

De beste manier om je pizza te bewaren is op een bord in een deken van keukenpapier gewikkeld. Daarna plaats je plasticfolie over het hele bord. Dit zorgt ervoor dat je pizza extreem vers blijft. Niet vergeten het in de koelkast te leggen, ook belangrijk.

Optie 1: de oven

Hoe wil je de pizza opwarmen? De magnetron is uitgesloten, die kan de pizza niet tot leven wekken. De oven daarentegen lijkt de perfecte optie, als je het tenminste goed doet. Geef je oven de ruimte om op te warmen tot 180 graden. Is de oven helemaal opgewarmd? Leg de pizza erin voor 5 minuten of iets langer.

Pizza opwarmen
Foto: Amber Engle

Optie 2: de grill

Jawel, je leest het goed. De grill is ook een meer dan goede optie. Je pizza opwarmen op een grill is voor geen enkele man een straf. Je houdt tenslotte als geen ander van de grill erbij pakken. Als man ben je niet voor niks in je natural habitat tijdens het barbecuen. Er is geen olie nodig: je laat de pizza voor 6 minuten op de grill liggen en voilà je pizza is klaar. De pizza zal smeuïg en krokant zijn.

Optie 3: de koekenpan

De koekenpan is misschien een verrassende optie voor je, maar het werkt echt fantastisch. Laat de koekenpan even voorverwarmen en gooi de pizza erop. Daarna leg je direct een deksel op de koekenpan. Zo wordt de pizza krokant en smelt de kaas ook goed aan de bovenkant.

Laat de pizza voor 6 tot 8 minuten in de koekenpan en Mamma Mia, je kan genieten. Wat een echte pizzamaker zou zeggen is zonder enige twijfel; Bellissimo. 

Pizza opwarmen
Foto: Peter Bravo de los Rios
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…