In deze Amsterdamse cafetaria serveren ze frietje kaviaar!

Kaviaar wordt ook wel het zwarte goud genoemd. En het komt daarom ook vaak alleen op de meest exclusieve bordjes terecht in de meest fancy restaurants. Dacht je. Want hoewel het absoluut een product is dat vermarkt wordt in het hogere segment is het allang niet meer zo exclusief.

Een 180 graden draai

In de laatste tien jaar heeft kaviaar dan ook een soort comeback gemaakt. Al is het eerder een draai van 180 graden te noemen. En dat komt allemaal omdat de markt rondom kaviaar snel instortte. Er werd teveel gevist, dus mocht kaviaar op een gegeven moment ook niet meer het land van herkomst uit. De markt viel dicht en dat zorgde voor schaarste waardoor de prijs de spuigaten uitschoot. Maar inmiddels is er flink geherinvesteerd in farms en dat zorgt ervoor dat je nu een prijsdaling ziet. En om die trend compleet te maken kun je zelfs in Nederland genieten van kaviaar op je frietje!

Frietje kaviaar

Hollanders en hun friet blijven onafscheidelijk en een frietje kaviaar staat bij deze voortaan op je must eat lijst. Het is een zeer belangrijk onderdeel van de bucketlist. Want als er een ding leuk is aan rondreizen, dan is het wel rondreizen als een echte gourmet verslaafde. Gelukkig is kaviaar tegenwoordig allang niet meer dat extravagante ingrediënt wat alleen voor de rijkelui bereikbaar is. Het is tegenwoordig zelfs ‘normaal’ om het zwarte goud met tater tots of een frietje te eten! En het schijnt ook nog eens superlekker te zijn. Wie had dat gedacht! Dus pak de trein naar Amsterdam en bestel bij de Frietboutique voor €17,50 een frietje kaviaar.

Het blijft toch een uniek gezicht om ineens allemaal zwarte pareltjes op je bord te zien!

 

Total
0
Share