Goed verhaal: man steelt ‘s werelds duurste fles wodka (1,1 miljoen) uit een bar

We kunnen allemaal wel zeggen dat we wel eens een fles drank uit de kroeg gestolen hebben. Toch? Maar dat goedkope flesje Safari verbleekt bij wat deze man voor elkaar heeft gekregen. De desbetreffende fles is namelijk een hele speciale wodka met een nóg specialere ‘verpakking’. De fles is namelijk gemaakt van puur zilver en goud en om het af te toppen heeft hij een diamanten dop. Dit geintje weegt dan ook bijna 6 kilo!

De speciale fles werd gemaakt en cadeau gedaan als herdenking van het 100-jarig bestaan van de Russische automaker Russo-Baltique. Inmiddels is de fles in het eigendom van een Russische zakenman en eigenaar van een autobedrijf gevestigd in Letland. Althans, was. Hij leende de fles aan Brian Ingberg, de eigenaar van de bar waar de fles gestolen was en dus ‘van eigenaar is gewisseld’. Er stonden meer dan 1200 flessen wodka in Café 33, zoals de bar heet, aangezien meneer Ingberg een aardige verzamelaar was. Maar geen een was als de Russo-Baltique. Daar moest verandering in komen, dus mocht hij de fles een tijdje in zijn bar zetten.

Je kan je voorstellen dat hij dan ook flink baalt dat de fles gestolen is. Helemaal als je bedenkt dat hij niet verzekerd was!

House of Cards

Nu zul je flessen als de Russo-Baltique niet zomaar bij de Gall&Gall zien liggen, maar de kans bestaat dat je ‘m al eens voorbij hebt zien komen. In de derde aflevering van het derde seizoen, komen namelijke meerdere replica’s van de fles voorbij als de Russische President langs komt voor een etentje in het Witte Huis bij de Underwoods.

Total
1
Share