Dit zijn de 10 beste restaurants ter wereld, volgens miljonairs

CREDITS: Pietro Jeng

Elite traveler, een magazine gericht op jetset, heeft een onderzoek gedaan naar restaurants. En dan niet zomaar restaurants. Ze vroegen miljonairs naar hun mening over restaurants. Wat vindt deze doelgroep de beste restaurants van de wereld.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar om in deze restaurants een gerechtje te bestellen heb je écht poen nodig. De mensen die mee gedaan hebben aan het onderzoek, hebben dan een gemiddeld inkomen van €2 miljoen. Dus dit zijn niet zomaar wat mensen die van straat zijn geplukt of benaderd via Facebook. De lijst bestaat uit 100 restaurants, maar wij laten je de top 10 zien.

De 10 beste restaurants ter wereld, volgens miljonairs

10. The Fat Duck – Bray, Engeland

Dit restaurant met drie Michelinsterren in Bray is geopend in 1995 en heeft bizarre prijzen gewonnen. Zo werd het al eens gekozen tot beste restaurant van het Verenigd Koninkrijk én van de wereld. In 2009 was het even schrikken voor dit restaurant: er waren meer dan 500 klachten binnen gekomen van mensen die ziek waren geworden. Na een tijdje dicht te zijn gegaan, werd het restaurant weer geopend. En uiteindelijk hebben ze het overleefd. Alleen een toprestaurant kan dat. Hier een hapje eten? Dan zal je je best moeten doen, want in 2011 was er namelijk een record gemeten van €30.000 (!) per dag voor een reservering.

9. Restaurant de l’Hôtel de Ville – Lausanne, Zwitserland

Sinds dat Frédy Giradet in 1965 bij dit restaurant kwam werken is het een leider geworden op het gebied van bizarre gerechten. Sinds 2016 is Franck Giovannini de verantwoordelijke in de keuken. Er staan dagelijks meer dan twintig hoogopgeleide en ervaren mensen hier te werken. Elke dag is bijzonder stressvol, omdat de verwachtingen onmenselijk hoog zijn hier. Een kijkje naar de foto van het gerecht hieronder zegt waarschijnlijk genoeg.

Foto: Restaurant de l’Hôtel de Ville

8. Le Bernadin – New York, Verenigde Staten

Recht vanuit het romantische Parijs in ’86 arriveerde de broer en zus Gilbert en Maguy Le Coze in New York. Het concept van Le Bernadin was simpel: de allerbeste vis serveren die met respect behandeld wordt. Sinds 1994 is Eric Ripert betrokken bij het restaurant. Onder zijn leiding kreeg het restaurant zelfs een keer vier sterren, die ze ook nog eens lang vast konden houden. In 2o11 begonnen ze ook nog eens aan nieuw hoofdstuk: een redesign naar een restaurant met de karaktertrekken van een lounge. Uiteindelijk kregen ze de James Beard Award ‘Best Restaurant Design’ in 2o12 en ‘Outstanding Restaurateur’ in 2013.

https://www.instagram.com/p/BjItcKYAj4H/?taken-by=lebernardinny

7. The Restaurant at Meadowood – St. Helena, Verenigde Staten

Als je zo’n simpele naam hebt, dan moet je eten wel bizar goed zijn. Dat is onze theorie. Gelegen in Napa Valley serveert ‘The Restaurant at Meadowood’ lokale, duurzame Californische gerechten. Het restaurant heeft sinds 2013 drie Michelinsterren en Christopher Kostow is de man waar het allemaal omdraait. Het moderne restaurant serveert naast het eten ook wijn als specialiteit. Verwacht hier niet zomaar een wijntje, maar echt het beste van het beste. Speciale samenwerking, experimenten of wijnen waarvan er maar een paar flessen zijn worden hier geschonken.

6. Robuchon au Dôme – Macau, China

Dit restaurant bevindt zich zo’n 238 meter boven de grond. Waardoor je eet met een spectaculair uitzicht over Macau. Maar dit zal niet de hoofdreden zijn om hier te gaan eten. Nee, dat is het eten en de wijnen die ze serveren zelf. Het restaurant heeft een gastronomische Franse keuken en wordt al negen opeenvolgende jaren bekroond met drie Michelinsterren. De gerechten die worden geserveerd zijn voor grotendeels het werk van Joël Robuchon, één van de chefs met de meeste Michelinsterren op zijn naam. Zijn restaurant heeft de grootste en meest exclusieve wijnkaart van Azië, met zo’n 16.800 verschillende labels.

5. Osteria Francescana – Modena, Italië

Onder leiding van een échte Italiaanse chef, Massimo Bottura, is dit restaurant een ware belevenis. De chef is geboren in Modena, onder de keukentafel van zijn oma zoals hij zelf aangeeft. Dit restaurant staat bekend om zijn 10-gangen menu die je voorgeschoteld krijgt. Dit kosten zijn €250 p.p. maar dan heb je ook wat. En dan kun je daarna nog kiezen of je de juiste wijnen erbij wilt hebben. Bottura is ook bekend vanwege zijn boek ‘Bread is Gold’ die gepubliceerd werd in 2015.

4. Per Se – New York, Verenigde Staten

Per Se is een restaurant met een keuken die zich richt op de combinatie New American en Frans. Eigenaar en chef Thomas Keller heeft het voor elkaar gekregen om het te schoppen tot een driesterrenrestaurant op de vierde verdieping van het Time Warner Center. Hier krijg je geen Franse frites op je bord of kalfsragout uit blik. Hier zijn verschillende soorten truffels en foie gras meer dan normaal. Het restaurant heeft maar voor zo’n 70 man zitplaatsen, dus heb je interesse: even van tevoren bellen.

3. Eleven Madison Park – New York , Verenigde Staten

Dit wereldberoemde restaurant biedt naast bizarre acht- tot tiengangenmenu’s ook nog eens een uitzicht waar je u tegen zegt. Vanaf de luxe stoelen kijk je namelijk zo op de mooiste parken van Manhattan en het, waarschijnlijk zit het ‘m in de naam, Eleven Madison Park. Hoewel sinds 1998 al veel harten heeft veroverd, is het sinds 2011 écht gas aan het geven. Sindsdien is het namelijk in handen van chef Daniel Hamm. Om het restaurant een klein beetje gangbaar te maken, kun je hier ook terecht voor alleen een glas wijn of een cocktail.

2. Azurmendi – Larrabetzu, Spanje

Als je op Google intypt Azurmendi dan komt er gelijk achteraan: Azurmendi dress code. Dat zegt dus eigenlijk al wel heel wat. Het Spaanse restaurant is volgens ‘Sustainable Restaurant Award 2018’ het meest duurzame restaurant van de wereld. Het restaurant is geïntegreerd in een heuvel met inheemse wijngaarden. Het gebouw waarin het restaurant is gevestigd is bio-klimatisch en is gebouwd met de technologie van nu. Naast dat duurzaamheid het restaurant onderscheid van anderen, is het eten er natuurlijk ook fantastisch. Chef Eneko Atxa probeert met zijn eten een reis in de tijd te maken. Naar het verleden door zijn liefde voor ambacht en tradities in zijn gerechten te verwerken. En naar de toekomst door nieuwe technieken te gebruiken die op zijn minst vooruitstrevend te noemen zijn.

1. Alinea – Chicago, Verenigde Staten

Geopend in 2005 met het idee om de keuken en het restaurant zo modern mogelijk te maken. Wat voor veel mensen toen ook zeker was. Zelf wisten ze toen al dat het in 2020 niet meer baanbrekend zou zijn, dus besloten ze om vlak voor haar 10-jarig jubileum een volledig nieuw ontwerp te laten maken en te herbouwen. Het nieuwe ontwerp bevat klassieke architecturale verwijzingen maar ook moderne twisten. Een combinatie die we vaker zien en erg fan van zijn. De naam ‘Alinea’ betekent het begin van een nieuwe gedachtegang en dat is precies wat ze door wilde voeren. Maar wat schaft de pot dan hier precies? Nou dat is ook zeker niet mis, want hier hoef je niet verbaasd op te kijken als de serveerster heel de avond in de weer is met één tafel. Een zestien- of achttiengangenmenu is hier namelijk normaal. Als je wil experimenteren, dan is dit jouw place to be.

Foto: Facebook Alinea
Total
1
Share