Een chef kan je urenlang uitleggen waarom je een goed mes nodig hebt. Wij doen het in zo’n 300 woorden. Je hoeft namelijk niet ver te zoeken voor een quote over koks en hun messen. Het is het verlengstuk van elke chef en zonder goed mes ben je als kok een vis op het droge. Dat de mensen bij Hinoki dit snappen is dan ook een understatement.
Hinoki Japanese Chef Knife
Hinoki is een nieuw merk, maar gebruikt gelijk het beste materiaal op de markt. Het allerbeste is misschien nog wel het feit dat Master Japanese Bladesmiths de messen maken. Door gebruik te maken van eeuwenoude technieken en gewoon een stoer verhaal krijg je zo een one of a kind knife. Wie wil nu niet kunnen vertellen dat hij een mes in de keuken heeft waar samoerai’s zelfs jaloers op zijn. Je kunt kiezen uit een handle van Charred Walnut, American Walnut of European Oak. Wil je een persoonlijk tintje, dan kun je je initialen erin laten zetten. Dat is sowieso een aanrader, want je bent al gauw €400 euro kwijt voor één mes. Een echt Japans koksmes met jouw initials er op, dat dan weer wel.