Neerlands trots: CATZ Dry Gin

Als er een tof Nederlands concept op onze radar komt, dan delen we dat graag met je. En dit is zo’n moment. CATZ Dry Gin is een nieuwe gin, die een oud-Hollands merk weer tot leven wekt. En hoe! Want CATZ Gin is pas een jaar oud en heeft nu al de hoogste ‘Master’ onderscheiding gehaald in de categorie ‘London Dry Gin’ bij de Global Gin Masters 2017 in Londen. Dat wil wel wat zeggen!

London Dry Gin

Ondanks dat CATZ Dry Gin gemaakt wordt in een 225 jaar oude distilleerderij in hartje Schiedam, is het een ‘London Dry Gin’. Dit heeft dan ook niets met oorsprong van de gin te maken, maar met de klassieke stijl van het productieproces. Deze kwalificatie staat voor een eenmalige distillatie, waarin alle ingrediënten worden mee gedistilleerd. Na de distillatie is water het enige ingrediënt wat nog mag worden toegevoegd.

CATZ Gin

De gloednieuwe gin is mede ontwikkeld door één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. De koperen pot stills worden al honderden jaren lang gevuld met typisch Nederlandse jenevers en nu dan ook met deze Dry Gin. De ‘botanicals’ worden elk afzonderlijk gedistilleerd om het best uit elk component te halen. En dit proef je!

Jeneverbes, koriander, engelwortel en kardemom bereiken je smaakpapillen als eerst, gevolgd door een krachtige afdronk van paradijszaad en cayennepeper. Maar wat deze Dry Gin het meest karakteriseert is bergamot, de meest aromatische citrusvrucht. Dit maakt CATZ Dry Gin zowel toegankelijk voor de beginnende drinker als complex voor de liefhebber.

CATZ me outside

De 48,2% alcohol in deze gin zal je ‘s winters lekker warm houden, maar het frisse aspect zal je in de zomer ook niet verkeerd uitkomen. Ondanks het hoge alcoholpercentage is hij absoluut niet branderig en prima puur te drinken. Combineer je het met een lekkere tonic, dan zit je altijd goed. Hierbij het recept voor een heerlijke CATZ Dry Gin & Tonic:

Vul een groot G&T-glas met ijsblokjes en roer deze, zodat het glas goed koud wordt. Strijk een partje limoen om de volledige glasrand en knijp deze vervolgens uit in het glas. Schenk dan 50ml. CATZ Dry Gin in het glas. Voeg daarna 200 ml premium tonic en een roerstaafje van zoethout toe.

Een zeer aangename mix. Wat lager in alcohol, maar nog nét zo rijk in smaak. En je wordt dus niet zo CATZ zat!

Total
7
Share