Met dit flesje maak je in twee weken tijd je eigen gerijpte bruine rum!

Vandaag kocht ik de goedkoopste witte rum die ik kon vinden in de slijterij om deze zelf te laten rijpen tot een volle, lekkere, donkere rum. In twee weken tijd! Dit kan met BRUM: een fles die het rijpingsproces van drank versneld. Met BRUM zou drank namelijk niet meer jaren in houten vaten in distilleerkelders hoeven te rijpen, maar kan dit gewoon in enkele weken in je woonkamer!

Rum

Wanneer je het woord ‘rum’ hoort denk je waarschijnlijk al snel aan een bacootje. Maar rum is veel meer dan deze populaire mix van witte rum, cola en limoen. Rum wordt gebruikt in eindeloos veel cocktails, denk aan de traditionele Mojito, maar ook aan een Daquiri, een lekkere Dark ’n Stormy of de Cuban Zombie (gemaakt met vier verschillende soorten rum). Daarnaast is donkere, langer gerijpte rum heerlijk om puur te drinken naast een goede Cubaanse sigaar.

De basis van witte en bruine rum is hetzelfde. Het enige verschil is dat bruine rum gerijpt is op gebrand eikenhout. Hoe langer het rijpingsproces, hoe donkerder en intenser de rum is. In de periode van rijping ontstaat er een houtige smaak wat de drank zachter en intenser maakt.

BRUM

Met BRUM zou je dit rijpingsproces nu thuis kunnen doen. Een zijde van de fles bestaat uit speciaal gebrand eikenhout, dat er voor zorgt dat witte rum van een paar dagen tot twee weken rijpt tot een soepele, donkere rum. Zo heb je dus binnen no time jouw eigen gerijpte drank die qua kwaliteit niet onder doet voor de betere merken!  Sounds good, right?

Ben je toch meer een whiskeyliefhebber? Je kan je ook whiskey, cognac en andere dranken laten rijpen in deze super handige fles.

Ambacht

Alle flessen zijn handgemaakt door vakmannen. Het glas is met de hand geslepen en het hout wordt speciaal geselecteerd en handmatig bewerkt. Het eikenhouten plankje wordt gebrand in een oven tot 225 ℃, zodat smaken van zoete eik tot rokerige karamel vrij kunnen komen om drank te laten rijpen.

BRUM begon als hobby voor oprichter Bram van Oostenbruggen en hij maakte er uiteindelijk zijn afstudeerproject van. Hij distilleerde zelfgestookte drank en experimenteerde met verschillende whiskey’s en rum. Uiteindelijk presenteerde hij BRUM op de Dutch Design Week 2017. Vandaag, op 6 februari, wordt BRUM als kickstarter officieel gelanceerd.

Benieuwd hoe onze rum rijpt in BRUM? Houd onze Instagram Stories in de gaten om het rijpingsproces tot op de voet te volgen! Hopelijk kunnen wij over twee weken ook genieten van een heerlijk glaasje donkere, zelf gerijpte rum…

BRUM is verkrijgbaar via www.bramsrum.nl

 

Total
1
Share