Weekly dresscode: Casual

We zijn de hele reeks afgegaan wat betreft dresscodes, maar we hebben nog één laatste voor je in petto. De casual look: een ultieme favoriet. In deze dresscode voel jij je altijd op je gemak, want dat is the main point.

Ik wil wel graag even vermelden: ondanks dat casual niet echt een dresscode is, betekent dit niet dat je helemaal geen moeite hoeft te doen. Maar comfort staat wel voorop, gevolgd door een bepaald niveau smartness.

“The secret to great style is to feel good in what you wear.” – Ines de la Fressagne

weekly-dresscode-casual-1

Casual

Dragen waar je je goed in voelt is dus key bij de casual dresscode. “Maar ik voel me goed in mijn joggingsbroek, vieze slobbertrui en een pet, dan is het goed toch?”. Neen. Dan is het niet goed. Zolang je de deur uit gaat heb je altijd een reden om in elk geval je best te doen.

Dress to impress, toch? De “Ik hang heel de dag thuis outfit” kan je bewaren voor zondag, want de casual dresscode is er wel eentje die je moet uitlaten.

Het is bij casual ook wel de bedoeling dat je je iets slimmer kleed as usual. Een blazer, leren jack of bomber doen het vrijwel altijd goed bij deze dresscode. Een basic shirt zonder al te veel poespas is ook een aanrader, bovenop een jeans die geen scheuren of rare wassingen bevat. De witte casual sneaker kan hier perfect onder, maar trainers kan je beter thuis laten.

Total
0
Share