De tofste winterjassen voor heren

CREDITS: Lexie Barnhorn

Als we net zo’n strenge winter als zomer mogen verwachten kunnen we onze borst nat maken. Dan wordt het koud, tot het extreme toe. En dan is het toch wel aangenaam om in een goede winterjas de kou te trotseren, het liefst een beetje à la slaapzak. Gewoon goed ingepakt en beschermd tegen weer en wind. Daarom delen wij onze favoriete winterjassen voor mannen.

Herenjassen voor de winter

Investeren in een goede winterjas is nooit verkeerd. Hoewel de prijzen tegenwoordig al snel boven de €200 liggen voor een beetje kwaliteit winterjas, en je dus sowieso al wat geld ervoor moet neerleggen. Daarom is het dus fijn om te weten in wat voor soort winterjas je een beetje charming bij loopt. Wanneer je eenmaal goed model, van goede kwaliteit hebt gevonden kun je er jaren meedoen. Kijk wel even goed naar je wensen en lichaamsbouw, maakt het kopen net even wat makkelijker.

Parka

Parka’s zijn je allerbeste vriend in de koude wintermaanden. Deze jassen zorgen ervoor dat je 100% zeker bent van een warm bovenlichaam, wanneer de temperaturen rond het vriespunt liggen. Een parka is stoer, casual en er zijn ook zeker nette varianten van te vinden. De meeste parka’s vallen net over bips heen of zijn zelfs nog iets langer. Daarnaast zijn de parka’s van een beetje kwaliteit ook nog eens wind- en waterdicht. Dus eigenlijk is de parka de meest perfecte winterjas voor mannen.

Wollen mantel

Een wollen mantel is de perfecte winterjas voor heren die een chique uitstraling willen hebben. Een goede jas voor om over je pak heen te dragen. Of met bijvoorbeeld Kerst. Je snapt denk ik wel bij wat soort gelegenheden een wollen mantel gedragen kan worden. De meeste jassen zijn gevoerd van binnen. De klassiekers hebben drie of vier knopen, de iets meer sportievere varianten hebben vaak een rits. Hoewel de jassen gemaakt zijn van wol, zijn ze vaak minder warm dan bijvoorbeeld een parka. En daarom zijn ze perfect om te combineren met een mooie sjaal en handschoenen.

Lammy coat

De lammy coats zijn te koop in echte schapenvacht of imitatie. Hierdoor verschillen de jassen ook behoorlijk van prijs. Een échte lammy coat is nu eenmaal prijzig in aanschaf, maar dan houdt zo’n jas je wel goed warm. Er gaat namelijk niets boven de warmte van schapenvacht. De lammy coats zien we al jaren en zijn bijna niet meer uit het modebeeld weg te denken. De jassen zijn stijlvol, stoer én super warm. Zie het als de wintervariant van een spijkerjack: makkelijk en modieus.

Puffer jacket

De puffer jacket is eigenlijk gewoon de jas-variant van een slaapzak. Deze jassen zijn groot, warm en sportief. Het zijn meestal korte modellen, dus ze komen ongeveer tot heuphoogte. De meeste jassen hebben zichtbare stiksels waardoor de opvulling van de jas een beetje bol komt te staan, et voila: een puffy jacket. Aankomende winter zijn oversized jassen dé trend en met een puffer jacket zit je daarom als snel goed. De jassen ogen vaak wat groter, maar er zijn ook genoeg modellen die wat slanker vallen. Een puffer jacket is de perfecte winterjas voor alle mannen, iedereen komt ermee weg.

Total
1
Share