Deze 5 stijlregels kun je eigenlijk wel negeren

Al jaren voorzien we je van stijltips en -regels, maar gaan er wel vanuit dat je weet dat dit maar richtlijnen zijn. Brutale mensen hebben de halve wereld, dus wijk er vooral vanaf. Maar als je creatief wilt zijn, doe het dan wél goed! Daarnaast heeft alles natuurlijk een houdbaarheidsdatum, zo ook sommige regels op het gebied van stijl.

Stijlregels die je mag negeren

Mix not match

Eerder schreven we over het feit dat je schoenen altijd moet matchen met je accessoires, bij voorbaat een riem. Bij deze laten je we je dit nogmaals weten. Alleen voegen we hier aan toe dat je best creatief mag zijn, mits de gelegenheid het toelaat. Vroeger was het echt not done als je schoenen niet bij je riem paste. In de 21e eeuw wordt het meer gezien als een formaliteit.

Jij hebt de broek aan

Vrijwel elke broek heeft lusjes waar je riem doorheen kan. Dit hoeft niet te betekenen dat er een riem doorheen moet. Alle lusjes, zakken en gaten die je op je broek tegenkomt stammen allemaal af van vroeger. Alles aan je spijkerbroek had toen een functie en is nooit verwijderd. Een riem is tegenwoordig meer een accessoire, dan functioneel. Hedendaags hebben we de middelen om ervoor te zorgen dat je altijd een passende broek hebt, dus draag dan ook passende broeken. Laat de riem achterwegen of gebruik ‘m om je outfit af te maken.

Black and blue

Eén van de meest bekende stijlregels: nooit zwart dragen bij donkerbruin of blauw. Een vrij ouderwetse regel, waar naar ons idee nog te veel aandacht aan wordt besteed. Zwart met marineblauw? Een tijd geleden kwam je er niet mee weg. Wij zeggen: Go for it! Prachtige combinatie voor de feestdagen, door de warme uitstraling.

stijltips 7

That Socks

Less is more, lijkt het credo, want ook sokken mogen zo veel mogelijk in de kast blijven liggen. Al hebben sokken wél een functie: ze houden je voeten warm. In de winter is het dan ook een must en is het zaak dat je ze goed uitzoekt. De vuistregel is dat je sokken nét een tintje lichter moeten zijn dan je broek, maar wel in dezelfde kleur. Deze geldt nog steeds, maar er is voldoende ruimte om creatief te zijn. Ga niet met lachende banaantjes op je sokken rondlopen, maar een speels ruitje of streepje wordt zeker geapprecieerd.

Als dan uiteindelijk de volle, warme zon weer het dageraad bereikt, dan verban je de sokken terug naar de kast.

In de plooi

Luister niet naar de mensen die zeggen dat geplooide broeken niet kunnen. Juist wel! Het heeft een zeer gewaardeerde retro-look, waar James Bond ook altijd raad mee wist. Wees wel zeker over dit kledingstuk, niet iedereen komt er mee weg namelijk. Als jij het je wel kan veroorloven, raden we een broek aan met één plooi en die als gegoten zit. Anders wordt het allemaal zo slordig en zie je er eerder uit als een 000 dan een 007.

stijltips

Total
0
Share