Zo ben je sharply dressed op elke gelegenheid

December, het zit boordevol feestjes, etentjes en borrels. De een pakt uit en vereist een Black Tie, de ander zet geen dresscode op de uitnodiging maar verwacht tóch dat jij je best doet. De afgelopen weken hebben we meegenomen langs alle gangbare dresscodes: Black Tie, Cocktail Attire, Tenue de Ville, Business Dress, Business/Smart Casual en Casual. Maar wat nou als er niets op de uitnodiging staat? Is het dan volledig aan jou? Of zijn er toch verwachtingen?

We help you out.

Geen dresscode

Formeel of informeel?

Het simpelste om naar te kijken is de mate van formaliteit. Oké, je hebt een borrel op je werk. Normaal lopen jullie er redelijk casual bij, maar voor deze borrel wordt speciaal een ruimte gehuurd. Dan kan je er vanuit gaan dat de organisatie verwacht dat je niet in je standaard werkkleding komt, maar dat je extra je best doet. Een semi-casual outfit zou je hier goed doen. Is de borrel gewoon in de kantine en trekken ze een krat bier uit de koelkast? Don’t bother. Casual is goed genoeg. Misschien scoor je nog wel punten met die foute kersttrui?

Foto: This is US | Dalessi Photography

Blink uit door details

Een uitnodiging gehad voor een borrel bij een klant? Top, nu kan je gaan laten zien wat je in huis hebt. Bedenk eerst hoe ze bij die klant op kantoor erbij lopen. Doe er daarna een schepje bovenop, door nét wat formeler te gaan. Pak niet uit met overdreven accessoires, maar in de kwaliteit van het pak en kies gewoon één statement piece, zoals een horloge.

Ga jij NYE vieren op een plek waar je denkt dat minimaal een pak verwacht wordt? Je kan direct all the way gaan en voor eens smoking met bow tie gaan óf je probeert uit te blinken in een wat gangbare dresscode die iedereen aanhoudt. Kies voor een unieke kleur, zoals bordeaux rood of donker groen en een bijzonder materiaal, zoals een superwol of fluweel. Je zal ook veel tijd buiten doorbrengen, dus trek je outfit door tot in alle details: ofwel ook een passende jas en stijlvolle handschoenen.

Jouw stijl

Het belangrijkste is, is dat je qua stijl dicht bij jezelf blijft. Niemand vindt het chill om er als een stijve hark bij te lopen en je hebt het geluk dat er géén speciale dresscode is, dus aan jou zal het niet liggen. Dit wil niet zeggen dat je een vrijbrief hebt om je joggingbroek met trainers aan te trekken. Althans, apart van elkaar zou misschien nog best kunnen, mits je het goed combineert! Een pantalon in de mix met sneakers kan juist anno (bijna) 2018 heel goed, als we de trendwatchers mogen geloven.

Total
9
Share