Met deze looks ben je formeel als informeel goed gekleed

CREDITS: Alora Griffiths

De tijd is aangebroken dat voor eens en voor altijd wordt uitgelegd hoe elke man zich als gentleman moet kleden. En dat is moeilijk tegenwoordig, want het lijkt zelfs geaccepteerd te worden om in trainingspakken er hip uit te zien. De grenzen tussen casual en formele kleding vervagen steeds meer. En dat is fijn, maar heeft toch ook zo zijn handleiding nodig. Zo voorkomen we bijvoorbeeld van die tenenkrommende looks van een blazer gecombineerd met teenslippers.

Met deze looks zit je gegarandeerd goed

T-shirt combo

Het dragen van een T-shirt onder een blazer is niet voor iedereens werk weggelegd. Maar het is wel dé ideale combi voor een avond stappen of etentje. Zorg dat je deze combinatie ten alle tijden met een goed pak draagt. Zo een met een perfecte pasvorm, slim-fit jasje en een mooi aansluitende broek. Dan is het ook belangrijk dat je kiest voor minimalisme. Kies een pak met neutrale kleuren, maar wees niet bang om met kleuren te spelen. Kies voor een neutraal blokkleurig pak, pastelkrijt of juist een pak precies in de kleur van het T-shirt. Of ga voor contrasterende kleuren: een zwart T-shirt onder een grijzig pak of vica versa. In principe kun je helemaal los gaan, maar onthoud wel dat het minimalistisch moet blijven. Zorg dus dat het T-shirt netjes in de broek zit en je bijvoorbeeld leren schoenen zonder sok draagt voor een casual chique look.

Foto: Chris Yang

Spijkeroverhemd onder colbert

Deze look is heel simpel, mits je je aan de volgende twee dingen houdt. Het spijkeroverhemd moet perfect passen, dus geen vintage, oversized model. Qua blazers werken de slim-fit modellen het beste. Kies daarbij voor een lichtgewicht materiaal zoals linnen, puur katoen of polyester wol met minimale zakdetails.

Pak met sneakers

Dat sport en maatwerk ooit gecombineerd zouden (mogen) worden, konden we ons vijftien jaar geleden waarschijnlijk nooit voorstellen. Maar het is 2018 en de mode heeft een heuse evolutie meegemaakt, waardoor we gewoon lekker met sneakers aan bijna overal naartoe mogen. Voor een goede look is het belangrijk dat het pak geen brutale bedrukkingen of aanwezige prints heeft. Kies het liefst voor een vrij simpel pak en ga helemaal los met je sneaker keuze. Onze voorkeur blijven toch de witte sneakers. Deze knallen echt onder ieder pak uit. Maar natuurlijk zijn ook gekleurde sneakers heel tof. Zo kun je een blauw pak mooi combineren met retro sneakers waar een vleugje wit in zit om deze vervolgens terug te laten komen in het shirt onder je pak. We raden je wel aan om de look zonder stropdas te dragen, en het overhemd een beetje los te dragen. Vergeet de sokken en je look is compleet.

Foto: Andrew Itaga

 

Total
0
Share