De meest iconische snorren ooit

CREDITS: Magnum P.I. | CBS

Waar de één walgt van het geprik, gaat de ander bovengemiddeld goed op het mannelijkheidsgehalte: de snor verdeelt kampen.

Bovenlipversieringen met impact: iconische snorren

Maar, in welk kamp je ook bivakkeert, iedereen zal beamen dat de gezichtsbeharing boven bekende lippen een rol in de geschiedenis van ons bestaan heeft gespeeld. We spreken een aantal iconische personen die bekendstaan als één met hun snor. Oftewel: dit zijn bovenlipversieringen met impact. 

Tom Selleck

Selleck en zijn bruine lipwarmer. Name a more iconic duo… De snor van de legendarische acteur is niet zomaar een snor. Het is mede door zijn personage Thomas in Magnum P.I. een stukje filmgeschiedenis van haar. Iets waar de legende zelf alles over weet: My mustache gets so many questions he has his own agen,’ liet hij ooit weten.

Friedrich Nietzsche

Aah, meneer Nietzsche. De man die als een zalm tegen de stroom in zwom door God in de 19e eeuw dood te verklaren. Als één van meest invloedrijke moderne denkers had hij altijd een goede vriend bij. Zijn walrussnor en hij waren onafscheidelijk, terwijl hij als filosoof en dichter werk na werk publiceerde.

Salvador Dalí

Hij werd ooit uitgeroepen tot best-known moustache of all time. Hij werd door de maskers van La Casa de Papel nóg populairder. Hij stond tijdens het opgraven van zijn lichaam nog steeds op ‘10 over 10’. En zo zijn er nog honderden interessante feitjes die de snor van kunstenaar Salvador Dalí draagt. Maar hij is bovenal: heerlijk puntig. 

Charlie Chaplin

Ook al werd in zijn ‘stomme’ films niet gesproken, zijn compacte haarpakketje boven zijn lippen sprak wel. In combinatie met zijn bekende hoed en wandelstok veroverde meneer Chaplin met zijn tandenborstelsnor de wereld. Een snorstijl die later nog door veel anderen werd overgenomen, maar door alom bekende redenen komt-ie eigenlijk niet meer in het straatbeeld voor.

Hulk Hogan

Smaken verschillen. En of je het nu mooi vindt of niet (waarschijnlijk niet); meneer Hogan en zijn snor staan te boek als beeldbepalend. De blonde horseshoe moustache is door hem áltijd aanwezig op simpele verkleedfeesten. Zo rond de zeventig jaar is deze man toch een symbool geworden voor de Amerikaanse worstelmania. Tja, dan heb je toch impact gehad met één van de meest iconische snorren ooit.

Lionel Richie

Naar de snor van Richie kunnen we All Night Long kijken. Zo scherp als een mes en rechtstreeks een onderdeel van zijn stijl. Dat was-ie al in de sixties, maar met de jaren lijkt de snor alsmaar scherper te worden. Stijl komt met de jaren, hè.

Jimi Hendrix

Zijn muziekstijl flamboyant, zijn snorretje een tikkeltje nonchalant. In zijn veel te korte leven heeft Jimi Hendrix een impact van jewelste gehad en als we aan hem denken, dan doen we dat niet zonder zijn snor. Zijn pencil moustache is aan hem verbonden als zijn gitaar. On-af-scheid-de-lijk.