Suprise: 5 dingen die je nog niet wist over La Casa de Papel

CREDITS: Netflix Media Center

Altijd fijn: La Casa de Papel. Ook al heb jij álle seizoen al een keer gezien, er zijn altijd nog dingen te ontdekken. En wij zetten het op een rijtje voor je.

Hitserie La Casa de Papel: dit wist jij nog niet

Een succes is het zeker: de serie heeft tot op heden maar liefst 38 awards gewonnen. Echter was de serie in het begin op de Spaanse televisiebuis helemaal geen succes. Het groeide pas toen Netflix de serie kocht. Sindsdien gingen de cijfers sky-high en praatten ie-de-reen erover. Alleen niet over deze dingen:

Naam van de show – Nombre del show

De naam van de show is een bekend begrip, maar wist je dat het eerst eigenlijk ‘Los Desahuciados’ zou heten? Dit betekent in het Nederlands ‘De Verdrevenen’. Maar uiteindelijk is het veranderd in ‘The Paper House’, oftewel La Casa de Papel.

La Casa de Papel, Suprise: 5 dingen die je nog niet wist over <strong>La Casa de Papel</strong>
Foto: Netflix Media Center

Andere namen – Otros nombres

Dat de personages zijn vernoemd naar verschillende steden wisten we al, maar sommige acteurs hadden in eerste instantie een andere naam gekregen. Moscow zou eigenlijk als Chernobyl door de serie lopen, Nairobi als Cameroon en Oslo zou de Spaanse stad Valencia in ere houden. Hoewel dit niet is gebeurd, zijn deze drie namen wel gebruikt als codewoord om bepaalde ‘plannen’ een naam te geven.

La Casa de Papel, Suprise: 5 dingen die je nog niet wist over <strong>La Casa de Papel</strong>
Foto: Netflix Media Center

Real life locaties – Ubicaciones reales

Er waren een aantal key spots in de serie die net even ergens anders zijn opgenomen. Komen ze:

De Koninklijke Munt van Spanje is dé plek van de serie. Toch moeten we je teleurstellen. De officiële plek waar het zich allemaal afspeelde was het gebouw van de Spaanse Nationale Onderzoeksraad (CSIC).

El Professor bracht zijn bendes altijd samen om een overval te plannen. Dit deed hij in een gigantisch huispaleis genaamd Finca El Gasco. Het paleis ligt in Torrelodones, een gemeente in de regio Madrid. Er zijn maar liefst elf kamers, vijf badkamers en een unieke tuin waar je de castleden vaak hebt zien zitten.

Aan het strand van de San Blas-eilanden hielden Rio en Tokio zich in het derde seizoen van La Casa de Papel schuil onder de hete zon. Het bestaat uit 378 eilandjes dat langs de Caribische kust van Panama ligt. Na dit seizoen heeft de locatie veel meer bekendheid gekregen.

La Casa de Papel, Suprise: 5 dingen die je nog niet wist over <strong>La Casa de Papel</strong>
Foto: Netflix Media Center

De muziek – La música

Het nummer dat inmiddels iedereen wel kent van het refrein ‘Bella Ciao ciao ciao’, komt van oorsprong uit de 19e eeuw. Later werd het ook nog in de Tweede Wereldoorlog veelal gebruikt als verzetsnummer. Door La Casa de Papel zijn er van dit nummer inmiddels talloze remixen uitgebracht en kan iedereen het meezingen. Van voetbalsupporters uit Tilburg tot serieliefhebbers.

La Casa de Papel, Suprise: 5 dingen die je nog niet wist over <strong>La Casa de Papel</strong>
Foto: Netflix Media Center

Script schrijven – Escribir Guión

Hoewel de meeste series vooraf een heel script hebben, was dit bij La Casa de Papel wel anders. Er werden een paar afleveringen tegelijkertijd geschreven, waarbij er constant gekeken werd of er nog iets aangepast moest worden. Castleden werden hierdoor ook verrast, want die kregen per aflevering een script voor hun neus. Daardoor wisten ze niet wat er de opvolgende scènes zou gebeuren.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over verschillende series en films.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…