De kledingtrends voor het festivalseizoen van 2016

Met Paaspop vers achter de rug, kunnen we het festivalseizoen voor geopend beschouwen. Kaarten zijn al volop in de verkoop en line-ups worden bekend gemaakt. Natuurlijk wil je wel een beetje goed voor de dag komen deze lente/zomer. Daarom hebben we alvast wat festivaltrends voor je op een rijtje gezet.

Petjes en hoeden

‘Ik heb echt geen ‘pethoofd”’, ik heb het al zo vaak gehoord. Het is niet waar, iedereen heeft een pet- of hoedhoofd. En daarbij, heb je deze zomer geen flashy hoofddeksel, dan ben je nogal 2000 and late. Dus heren, ga naar de winkel, ga online, en scoor jezelf een tof hoofddeksel. Hou het wel simpel, dus geen felle kleuren of patronen. Kies voor natuurlijke tinten en originele modellen, zoals de herdershoed of de 6-panel pet. Het gaat om jou, niet om je hoed, het is slechts een middel om je outfit te af te maken.

Credits: Toni Mahfud | Airwybang

Zonnebrillen

Je kan natuurlijk niet naar een festival zonder zonnebril. Dit seizoen komen er een aantal originele modellen terug in actie. Wel met een nieuwe touch. Zo kennen we allemaal de Aviator, beter bekend als de pilotenbril. Deze komen nu terug met pootjes van carbon fibre, dit geeft net even een vlottere look en maakte de bril bovendien lichter. Een andere trend is de Clubround, hét unisex model van Ray-Ban. Stoer, ruig en ook nog een enorm stijlvol. Zeker de modellen met gouden details zijn nice.

Als laatste werd ik nog enthousiast van de zonnebrillen met verwisselbare pootjes. Lekker betaalbaar en nog origineel ook.

Jassen

Als het ‘s avonds afkoelt, is het lekker als je een goede zomerjas bij je hebt. Nu zien we de bomberjack steeds vaker in het straatbeeld. Dit wordt zeker niet minder, de stoere jas komt nog harder terug deze zomer. Waar ze in de winter vaak van glimmende fabrics waren, worden ze deze zomer juist lekker rustig. Denk aan bombers met een suède of matte look.

Credits: Looktasti | Asos

Pullover

Als het gaat regenen, heb je helaas wat minder aan een bomber. In dat geval moet je deze zomer een pullover hebben voor noodgevallen. Lekker waterdicht en vaak ook nog enorm handige zakken. Je hebt natuurlijk van alles bij je op zo’n dag. Van muntjes tot je camera, je kan het allemaal kwijt in je pullover.

Credits: Torpedo | Supreme x The North Face

Sneakers

De laatste jaren is het vrij gebruikelijk geworden om oude afgetrapte schoenen aan te trekken naar een festival. Dit wil ik voor eens en altijd uit de wereld helpen. Je schoenen maken of breken je outfit. Waarom zou je dat verpesten met je, naar bier stinkende, kapotgescheurde all-stars. Doe het niet, je bent veel meer waard. Er bestaan tegenwoordig trouwens enorm goede water- en vuilafstotende middelen om je schoenen tegen al die viezigheid te beschermen.

Runners

Over de te dragen sneakers kan ik trouwes kort zijn: Runners. En dan niet om te runnen, maar om mee te dansen. Of om rondjes te lopen natuurlijk! Zoals de Adidas Ultra Boost of de Adidas NMD. De Boost technologie geeft je een enorm vrij gevoel en je kan uren door gaan met feesten. Een goede Nike Air Max is natuurlijk ook nooit mis. Past overal onder en er is genoeg keus om mee op te vallen. Verder wordt de Sockdart steeds meer gedragen deze zomer. Een omhooggevallen sok met een zool er onder. De perfecte luchtige zomerschoen om festivals te bezoeken.

Jeans

Slim fit jeans blijven deze zomer erg populair. Van ripped jeans naar broeken met opvallende details, steeds meer is mogelijk. Als het maar slim fit is.

Credits: ASOS | ASOS | ASOS

Het is tijd om te shinen deze zomer. Laat je van je beste kant zien en bespaar vooral niet op je outfit. Fave fun!

Total
0
Share