Het Pochet | Suit Up Tuesday

Vorige week: Schoenfatsoen

Suit Up Tuesday LogoEen pochet, als je er goed over nadenkt is het eigenlijk best wel raar. Een nutteloos stukje stof in een nutteloos zakje in je jasje. Waar het vroeger nog gebruikt werd om het zweet van je voorhoofd af te vegen of de lichaamsgeur van je buurman te blokken is dit tegenwoordig niet meer het geval.

Pochet: 5 Redenen

We weten gelukkig inmiddels wel dat accessoires niet alleen maar functioneel hoeven te zijn, want wat is het leven zonder een klein beetje stijl? Dit kleine accessoire met een grote impact heeft zich de afgelopen jaren weer opnieuw uitgevonden en is tijdens elke gelegenheid te dragen. Heb jij nog geen pochet of begrijp je de ‘big deal’ om dat ding niet? Ik geef je vijf redenen om vandaag nog een pochet te gaan dragen.

  1. Een pochet geeft je standaard pak elke dag een nieuwe look.
  2. Een pochet voegt binnen no time stijl en elegantie toe aan je outfit
  3. Veel stijl voor een relatief klein bedrag.
  4. Een pochet voegt kleur en leven toe aan je pak, je overhemd en das.
  5. Met een pochet geef je in een instant je persoonlijke stijlstempel af.

Pochet en Das

De meeste heren dragen, met name in een zakelijke omgeving, alleen een das en geen pochet. Er zijn ook genoeg heren die er voor kiezen om geen das te dragen. Het hoeft niet of het zit niet lekker. Dat is jammer want het kan veel voor je outfit doen. Een pochet is in dit geval een ideale manier om je outfit meer persoonlijkheid te geven. Draag je wel met regelmaat een das? Gebruik dan de pochet om je gevoel voor stijl en detail te laten zien.

Wat voor pochet?

In het verleden werden de das en pochet vaak in dezelfde kleur en print gedragen. Voor de nieuwe manier van het dragen van een pochet geldt eigenlijk maar één regel: contrast. Heb je bijvoorbeeld een rode das, kies dan voor een pochet met een print waar deze rode kleur in verwerkt is. Andersom geldt, heb je een mooie das met een print, zorg er dan voor dat je de kleur van je pochet afstemt op één van de kleuren in je stropdas of zorg dat je pochet in ieder geval een beetje in dezelfde range zit .

De pochet is net als de das verkrijgbaar in alle prints die jij je maar kan voorstellen dus experimenteer vooral. Is dit allemaal te lastig voor je? Weet dan dat je met een wit pochet altijd goed zit. Daarnaast is een basic wit pochet heel erg betaalbaar en dus misschien goed om mee te beginnen.

Pochet Vouwen

Er zijn verschillende manieren waarop je een pochet kan dragen. Van formeel en casual tot feestelijk. Check dit handige filmpje voor de meest voorkomende manieren van het vouwen en dragen van een pochet. Oefening baart kunst!

Total
14
Share