Het is zover: baarden zijn niet meer hip

CREDITS: Mean Shadows

We hebben het er vaak genoeg over – de baard. Hetgeen dat jou al heel wat jaar toch wel echt dé man maakt. Nou, niet meer dus. Het tijdperk van baarden is namelijk op z’n retour. Uit onderzoek blijkt dat de baard niet meer hip is. Althans, volgens het onderzoek wil de helft van de vrouwen liever daten met een man zonder gezichtsbeharing. Tijd om dat haardosje vaarwel te zeggen en te investeren in een scheerapparaat.

Stoppels tot hipsterbaarden

Van stoppelbaarden tot gekke hipsterbaarden, de laatste jaren hebben we alle soorten en maten voorbij zien komen. Gezichtsbeharing hoorde erbij, als je een beetje man wilde zijn. Aangepast aan de stijl van je kapsel, had je een baard voor iedereen. Het maakt mannelijk, staat goed en is makkelijk, je hoeft je immers niet meer iedere dag te scheren.

Baarden zijn dus makkelijk en daarnaast ideaal om je gebrek aan symmetrie (lees: knapheid) te verbergen, alleen helaas dus steeds minder aantrekkelijk, volgens de meeste vrouwen.

Mocht je nooit echt veel bezichtsbeharing hebben gehad: your time has come!

Baard minder aantrekkelijk

Sinds 2013 is de baard upcoming maar nu lijkt het dan echt zo te zijn: de baard is niet meer wat het geweest is en is aan het verdwijnen. Bathroomtakeaway ondervond in een enquête dat vrouwen liever een man zonder baard daten. De link tussen de lengte van gezichtsbeharing en hoe aantrekkelijk iemand een ander vond is onderzocht in het onderzoek.

Foto: Nathon Oski

Voor de meerderheid van de vrouwen, namelijk 61%, maakte het niet uit of hun partner zijn baard had geschoren of niet. Maar 43% zag haar date het liefst zonder baard – helemaal gladgeschoren. Deze resultaten waren een paar jaar geleden wel anders! Opvallend is ook dat 13% van de Britse mannen onzeker is omdat hij geen baard kan laten groeien. Deze onzekerheid is dus niet meer nodig, zo blijkt.

Lichaamsbeharing

De enquête testte ook de mening over lichaamsbeharing. Het onderzoek werd afgenomen onder 2000 mensen en hieruit blijkt dat één op de vijf mannen amper borsthaar heeft. 10% vindt dat als een man veel borsthaar heeft, dit geschoren moet worden. Hierover lopen de meningen erg uit een. Dus voordat je als een malle met een scheerapparaat aan de gang gaat, hou het maar bij het weghalen van je baard. Dat is voorlopig genoeg.

En doe verder vooral ook lekker waar jij je chill bij voelt.

Total
163
Share