Het denim shirt: eindeloos combineren en layeren

CREDITS: Pexels | Atef Khaled

We weten dat ook jij ‘m in de kast hebt hangen: het denim shirt. Een tijdloos item dat iedere man kan gebruiken in zijn outfits. Het denim overhemd is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van tegenwoordig, ondanks dat het al in 1900 booming was. De term ‘Blue-collar workers‘ is in het leven geroepen doordat arbeiders vroeger al zo’n denim shirt aanhadden. Deze blauwe kleur zorgde er namelijk voor dat vuil minder snel te zien was op hun werkkleding.

Always in style met een denim shirt

Vroeger dus voornamelijk gebruikt als functioneel item, tegenwoordig een kledingitem die in meerdere stijlen past. Zo kan je kiezen voor een meer ‘smart casual‘ look door je witte blouse te vervangen met een denim item. Gecombineerd met een net jasje of juist een pak van wat dikker materiaal zoals wol kan je outfit echt upgraden.

denim blouse
Foto: K8

All-season item

Een denim shirt durven wij wel de term all-season toe te vertrouwen. In de lente en zomer draag je ‘m op een chino of korte broek. En de in de winter draag je het overhemd onder ene pak of trui. Om nog iets anders te zijn dan de rest; gebruik het als overshirt en doe het shirt aan over je coltrui. Een nonchalante look kun je ook nog creëeren, draag het denim shirt los over een wit t-shirt en you are good to go.

Materiaal en kleur maken de dienst uit

Het materiaal en de kleur van het shirt is bepalend voor jouw stijl. Lichte stoffen zoals linnen en katoen in combinatie met stevige materialen zorgen voor een goede structuur in je outfit. Combineer het met kleuren als wit, zwart grijs of beige. Voor een mooie variatie in kleur zonder dat je op een negatieve opvalt.

Een donker denim shirt is beter te combineren met andere donkere kleuren, zoals bordeauxrood en donkergroen. Hierdoor straalt je outfit in het geheel meer rust uit wat stijlvoller over komt.

Mocht je twijfelen: denim op denim is alles behalve een no-go. Zo wordt de mid-blue – een lichtere kleur blauw – denim blouse ook vaak gedragen met andere kleuren blauw. Als het andere item ook van denim straalt het kracht uit en geeft aan dat je jezelf durft te laten zien.

denim blouse
Foto: Andrew Neel
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…