De trends van vroeger die tijdloos blijven

Kleding die al 100 jaar bestaat kan je staan, maar je kan er ook volledig de plank mee mis slaan. De trends van vroeger worden eigenlijk gezien als kleding die jouw opa in zijn goede oude tijd nog droeg. Denk aan stijlen die je terugziet bij The Great GatsbyPeaky Blinders of bijvoorbeeld Prince Charles. Mooie klassiekers, maar hoe draag je nou zo’n kledingstuk, zonder eruit te zien alsof je bij de vrienden van je grootvader hoort?

Heritage trends

De look is er eigenlijk al voor honderden jaren en is het voor het grootste deel een veilige en stijlvolle ondergrond. Maar er zitten bepaalde regels aan de trends van vroeger vast zodat het oude, nieuw wordt.

Flat caps

Kleiner dan een baseballpet, maar minder formeel dan trilby. Flat caps, oftewel de Engelse pet, werken het beste in de weekenden voor een outdoor-look. Het kan wat klasse meegeven. Vroeger werd deze pet gebruikt door arbeiders en was een hoed voor de heren in de hogere, sociale klasse. Nu is het eigenlijk een mode-item geworden die we nog veel op het straatbeeld zullen terugzien.

De platte cap kan je het beste dragen met een paar slanke chino’s, gympen, een T-shirt en een bomberjack. Het is het beste om de rest gewoon zo casual mogelijk te houden.

Overjassen van wol

Jassen maken de koude en natte maanden helemaal de moeite waard. We zijn wel onderweg naar de lente, maar daar is buiten niet altijd iets van te werken. Een wollen overjas zorgt voor heel wat voordelen. Het is natuurlijk praktisch in de koude maanden, maar ze voegen ook zeker wat textuur toe aan een outfit. Zeker wanneer je kiest voor een visgraat of hanenvoet weef.

Wanneer je business wilt uitstralen, kan je het beste grijze visgraatontwerp pakken die je boven je navy-pak draagt. In het weekend is de perfecte match om een stevige trui met ronde hals, spijkerbroek en Chelsea boots te pakken waarbij de wollen overjas de eye-catcher is.

Corduroy

De tijd dat je corduroy, oftewel het geribde stof, alleen maar kende van de beschamende foto’s van je vader van vroeger, waarin hij in een ribbroek staat mét wijden pijpen én bakkenbaarden van hier tot Tokio, ligt dat bij dezen achter ons. De corduroy opwekking is overal in de hoofdstraat te vinden wat betekent dat ‘creatief met stof’ een makkie moet zijn. Je kan het gebruiken als denim truckerjack die perfect past bij een zwarte jeans. Als je nogal een durfal bent, is een corduroy sweater ook een goede schreeuw. Maar ook hierbij: less is more.

Leren boekentas

Zo’n tas heeft gewoon twee dikke pluspunten: hij is functioneel en ziet er ook nog eens classy uit. Een ware aanvulling bij de meeste herenkleding. Het houd je werkpapier vast en kunnen je sportschoenen- en kleren meedragen, waardoor je je handen vrijhoudt. De bruine tas is voor de man die zich naar werk kan kleden hoe hij zelf wil. De zwarte editie is voor de negen-tot-vijf man.

Chelsea of Jodhpur laarzen

Ja, die afgetrapte Nike’s van je zijn geweldig om comfortbel de dag door te komen maar voor de maximale klassieke stijl, pak je de Chelsea boots. De laars werd als eerste ontworpen door J. Sparkes Hall, de schoenmaker van Koningin Victoria. Maar de boots werden pas echt in de jaren ’60 populair waar het gedragen werd door The Beatles en The Rolling Stones. Om hem een eigentijdse draai te geven, draag je de laarzen met een ruwe spijkerbroek, opgerold tot de bovenkant van de laars. Als je voor het leren-paar gaat, past de lak het beste met een zwart pak en een grijze rolhals voor op kantoor.

https://www.instagram.com/p/BglaQIFHy6x/?tagged=chelseaboots

 

Total
1
Share