Hoe je jouw formele outfit een upgrade geeft voor het voorjaar

De lente is ingezet, de dagen worden langer: op naar de zomer. Het is dan ook belangrijk om nog harder te shinen dan de zon en je beste outfit uit de kast te trekken voor elke gelegenheid. Er hebben zich wat trends ontwikkelt die jij als modegoeroe niet mag missen, zodat je een upgrade kan geven aan je formele kledij.

Met deze trends geef jij jouw formele outfit een upgrade

Voornamelijk als je een kantoorbaan van negen tot vijf hebt, is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Geef je dagelijkse outfit een upgrade met de volgende trends:

Dik gestreepte pakken

Het is anders dan de typische krijtstreeppak, namelijk dat hierbij de strepen dikker en opvallender zijn. Dikke strepen zijn moeilijker te combineren met andere patronen. Daarom houdt de rest van kleding zo basic mogelijk of gebruik een ander soort streep dan je pak. Er mag wel een kleur gebruikt worden, maar vergeet bij deze trend de ruiten en stippen. Denk hierbij eigenlijk aan een miljonair op een jacht uit 1920.

Plooien in je broek

De plooi staat weer in de spotlight en vormt een essentieel, stijlvol detail voor de pantalon. We gaan naar een veel comfortabelere draagbaarheid waar ze in de beginjaren van de twintigste eeuw al lang mee bekend waren. Bij deze trend moet er wel rekening gehouden worden met lichaamsstructuur en persoonlijke stijl. Wanneer je een zeer slank figuur hebt, kunnen plooien er juist voor zorgen dat je een te grote broek aan hebt wat slordig kan gaan lijken.

Deze broek is handig voor de man die vaak van alles in zijn zak heeft zitten zoals zijn handen, smartphone of sleutels. Dankzij hun vorm, creëren de plooien een grote ruimte die nodig is om te voorkomen dat de stof uittrekt over het silhouet. Om de look helemaal af te maken, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de benen strakker richting de enkel toelopen.

Tonaal kleurgebruik

Vergeet even wat je hebt gehoord over het aantrekken van tegenstellingen, het kostuum krijgt tijdens het voorjaar een upgrade met een volledige kleurafstemming dat tonaal blijf, oftewel verschillende tinten van één kleur.

Deze trend werkt eigenlijk voor elk scenario. Het zijn kleuren waar je thuis waarschijnlijk al goed mee gevuld bent zoals marineblauw of grijs. Wees niet bang om lichtere kleuren of zelfs pastelkleuren te gebruiken wanneer het weer zich wat heeft verbeterd. En het magische getal is drie voor het aantal tonale items dat je in één outfit moet dragen.

https://www.instagram.com/p/BgzmGuLB-QA/?tagged=tonaldressing

De ruit

De veiligste manier om de ruit te gebruiken, is door grotere of complexere motieven in te zetten (denk aan de heritage trend) op bovenkleding en broeken. Om te voorkomen dat je onschuldige omstanders hoofdpijn bezorgt, moet je jezelf controleren en ervoor zorgen dat de rest van je outfit wordt afgezwakt.

Seersucker

Seersucker is het volledige katoenweefsel dat bij uitstek geschikt is voor de zomer. Met zijn luchtige, wafelachtige textuur, geaccentueerd door dunne gebobbelde strepen of ruiten, kun je het zweet in stijl verslaan. Het werkt als een eenvoudige, lichte laag die je nodig hebt voor geklede gelegenheden.

https://www.instagram.com/p/BgytwAPhaRo/?tagged=seersucker

 

Total
14
Share