Get inked met een goed stappenplan

Het houd je al een tijd bezig en het wordt toch tijd om de stap te gaan zetten: your first tatt. Wordt het een groot kunstwerk of een minimaal plaatje op een subtiele plek? Een tattoo moet hoe dan ook goed overwegen worden. Daarom hebben we  een handige guide neergezet, zodat je niks over het hoofd ziet.

Naast het feit dat het er tof uitziet, heeft het waarschijnlijk voor jou een betekenis. Een diepzinnige gedachtegang of niet, het maakt niet uit, zolang jij maar tevreden bent met wat er op je lichaam komt te staan. Een tattoo is natuurlijk niet meer hetzelfde als de plakplaatjes die we vroeger uit zakjes chips konden vissen.

Hou hier rekening mee, zodra je jezelf gaat inkleuren

1. Vibe

Zodra je een shop binnen wandelt, moet de vibe gewoon goed zijn. Voelt het niet goed? Laat het gaan. Er zijn genoeg plekken waar je terecht kan. Om ervoor te zorgen dat je niet de hele stad af hoeft te struinen naar een steady artist, kan je altijd van tevoren online research doen. Blader door wat portfolio’s, vraag rond in je netwerk, overweeg de beste opties en kies op deze manier de beste plek.

2. Kies je style

Natuurlijk zegt de ‘beste artiest’ nog niet dat dit de beste optie is voor jou. Wat is jouw stijl? Tijdens het rondvragen en onderzoeken is het zeker belangrijk om te kijken of deze ook gebruikt wordt door de desbetreffende artiest. Als je gaat voor simpel en strak, zorg er dan voor dat je een shop uitkiest waarvan je weet dat ze vaak met dunne lijnen werken. Zorg er altijd voor dat je een gecertificeerde artiest benadert, je wilt natuurlijk niet dat je huid bekliedert wordt door iemand die er geen verstand van heeft.

Tattoo

3. Afdingen doe je op de markt

Dit spreekt voor zich. Je neemt niet een tatoeage om zo goedkoop mogelijk iets op je lichaam te zetten. De grote vriend zit er als het goed is voor de rest van je leven, dus een beetje investeren kan geen kwaad. Als de prijs te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Uiteraard gaan we er vanuit dat je na de eerste twee tips goed research hebt gedaan en hebben we er alle vertrouwen in.

4. Wees concreet

Jij weet waarschijnlijk tot op de detail wat je wilt laten zetten. Je hebt er vast en zeker vaak genoeg over nagedacht. Echter is het moeilijk om het beeld dat jij in je hoofd hebt goed over te brengen op een ander. Zorg daarom voor een goed en duidelijk beeld van jouw plaatje. Als je gebruik maakt van foto’s, let dan op hoge kwaliteit. En durf te vragen! Een goede artist kan zelf ook een interessante inbreng hebben en meedenken over bepaalde aspecten waar je niet helemaal zeker over bent. #durftevragen

5. Het is geen gezamenlijke excursie

Een vriend meenemen is altijd gezellig, vooral als je een lange tijd moet zitten. De hele vriendengroep is overdreven. Niet alleen wordt het voor de rest op een gegeven moment saai, maar kan het ook als vervelend worden ervaren door de artiest. Daarnaast is het ook leuker om de hele bende in spanning te laten, dan krijg je alle positieve reacties genuanceerd over je heen!

6. Be prepared

Het is geen kattenpis zo’n eerste tattoo, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent. Neem van tevoren een douche, zorg dat je gegeten hebt en focus op de plek waar de tattoo gezet gaat worden. Wellicht een kleine scheerbeurt? Mindfulness is niet nodig, maar zorg dat je er mentaal klaar voor bent. Voor een artiest wordt het lastig om dat plaatje er mooi op te krijgen als je niet stil kan zitten vanwege stress.

Hipster tattoo

7. Careerwise

Als je in het creatieve veld werkt, kan je deze stap overslaan en heel je lichaam onder knallen. Echter veel andere beroepen gaan niet altijd goed samen met tatoeages. Dit hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen tattoo kan laten zetten, maar het is wel van belang dat je zorgvuldiger een plek uitkiest.

8. Socialize

Een tattoo artist zal nooit express je lichaam verminken omdat jullie elkaar niet liggen, maar een goede vibe is wel prettiger. Bovendien moet je een aantal uur met elkaar dealen. Daarnaast moet je in je achterhoofd houden dat deze dame/heer iets ontzettend tofs op jouw lichaam aan het plaatsen is, waar je de rest van je leven iets aan hebt. Het is ook nooit mis om iets extra’s te geven om te laten zien dat je blij bent met het resultaat. Het komt vaak voor dat je een touch-up nodig hebt en dan weet je dat je altijd welkom bent.

9. Verzorgen

Het genezen van de huid is erg belangrijk na het zetten van een nieuwe tattoo. Daarom is het erg belangrijk om jezelf goed te informeren. Hou er rekening mee dat het in bepaalde seizoenen niet erg praktisch is om een tattoo te zetten. Volle zon met je nieuwe tattoo is namelijk geen optie en wegsmelten met cellofaan folie op je arm is geen pretje. Hier spreekt wat eigen ervaring. Ook verstandig om een goede voorraad bepanthen aan te schaffen. Wordt vaak gebruikt voor zachte babybilletjes, maar ook bij een beschadigde huid een aanrader!

INK

Total
1
Share