Ga deze zomer je short sleeve shirts dragen!

Als je een paar jaar geleden met een short sleeve shirt rond liep, dan werd je nog wel eens raar aangekeken. Dit item was tientallen jaren geleden populair, maar is langzaam een flater geworden. Totdat anno 2018 het ineens weer helemaal hot is. Iedereen mag weer gezien worden in een overhemd met korte mouwen. Naast dat er deze zomer veel merken zijn die short sleeve shirts met mooie designs hebben ontworpen, is zo’n overhemd ook nog eens praktisch. Vooral als het warm is dan, want met 28 graden ga jij toch geen lange mouwen aan doen hoop ik?

Dit is ook niet zo gek want de als we kijken naar de acceptatie van het algemene modebeeld. Je komt tegenwoordig makkelijk weg met een vrolijke, tropische print of een extra hoge/lage kraag. Hier past een wederopstanding van het short sleeve shirt prima tussen. Mits je zo’n shirt goed draagt, natuurlijk. En daar gaan wij je bij helpen.

Short sleeve shirts dragen

Oké top, het wordt dus weer tijd om zo’n overhemd te dragen zonder dat je wordt uitgelachen. Alleen probeer in de gaten te houden dat kleine fouten jouw zomerse item kunnen maken of breken. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat je er goed uitziet, of juist niet. Maar dat ligt aan jezelf.

De fit

Verassing: de belangrijkste factor die ervoor zorgt dat je er goed uitziet met een short sleeve shirt is de fit. Ongeacht je budget of lichaamsbouw kun je er ten alle tijden voor zorgen dat je kleren goed passen. En daardoor zul je er een stuk stijlvoller uitzien.

Wat betreft de fit voor een overhemd met korte mouwen zijn de schouders en de mouwen zelf het belangrijkst. Het shirt moet goed over de schouders vallen, zonder dat het te strak om je borst zit. Als je kunt zien dat het materiaal begint te trekken of kreukt, dan ben je niet goed bezig. Dan is het tijd om iets anders te proberen, een andere snit bijvoorbeeld. De mouwen dienen rond de het midden van de biceps te eindigen en er mag tussen jouw shirt en je huid één vinger ruimte zitten. Tenzij je kiest voor de Cubaanse variant, je weet wel zo’n Pablo Escobar overhemd, dan mag het wijder zitten.

Het materiaal

Doordat je waarschijnlijk een short sleeve shirt draagt omdat het warm is, wil je niet hebben dat je het alsnog wam krijgt door de stof. Daarom is het verstandig om polyester, een mix van poly-katoen en andere synthetische stoffen te vermijden. Vooral de poly-katoenen shirts zijn veel op de markt te vinden en zijn relatief goedkoop. Hoewel dit aantrekkelijk zal zijn voor je, zullen ze niet goed passen en amper ademen.

Wat beter kan aanschaffen zijn shirts volledig gemaakt van katoen of van linnen. Katoenen shirts zijn meer gestructureerd waardoor het beter om jouw lichaam zal passen. Deze shirts zijn ook nog eens redelijk licht van gewicht. Linnen is ontspannend en ademend, perfect voor de zomerse dagen.

Combineren

Een short sleeve shirt gaat hand in hand samen met de term ‘smart casual‘. Dit houdt voornamelijk in dat je een combinatie draagt van een casual item en een item dat iets meer chique is.

Een gouden combinatie is de chino en het short sleeve shirt. Het lijkt wel of deze twee kledingstukken voor elkaar gemaakt zijn. Ook andere goed gesneden broeken zouden eventueel prima onder het shirt kunnen. We raden het je af om je overhemd te combineren met een versleten spijkerbroek of joggingsbroek. Dan wijk je ook af van de term ‘smart casual‘.

Combineer nooit, maar dan ook echt nooit, een short sleeve shirt met een stropdas. Of je moet daadwerkelijk van plan zijn voorin je jumbo-jet stappen om de wereld over te vliegen. Maar dat betwijfelen we.

Voorbeelden

We zochten een aantal exemplaren uit die jou kunnen helpen om de juiste keuze te maken. Gebruik het als inspiratiebron of als opstapplank om er een aan te schaffen.

1. Scotch & Soda – All-Over Printed Shirt

2. Sandro – Overhemd 

3. Selected Homme – Slim fit overhemd met linnen

4. Reiss – fijngebreid overhemd 

Total
0
Share