Festival fashion essentials 2017

CREDITS: By the Creek, Kirsten van Santen

De zomer komt eindelijk in zicht. De zon laat zich wat vaker zien, de eerste barbecues zijn een feit en de terrasstoelen gaan weer naar buiten. We like, want dat betekent dat het festivalseizoen ook weer van start is gegaan. Afgelopen maand konden de echte diehards al een dansje wagen op de eerste outdoor festivals, waarmee het festivalseizoen officieel is afgetrapt. De komende maanden zullen er nog veel meer festivals plaatsvinden waar jij je dansmoves kan showen. En niet alleen je moves, ook je looks kan je dan aan het grote publiek laten zien. Het is dus belangrijk dat jouw outfit er on point uitziet. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij dé festival essentials van 2017 op een rijtje gezet. Met deze items in je kast zie jij er tiptop uit op ieder feestje!

Festival fashion essentials 2017

Retro zonnebril

Misschien wel het belangrijkste accessoire in de zomer is een festival zonnebril. Want een zonnebril geeft je niet alleen een zomerse look, het ding beschermt ook je ogen tegen felle zonnestralen. Maar het belangrijkste is misschien wel dat niemand ziet waar je nou precies naar kijkt… Kan soms handig van pas komen. Deze zomer kies je voor een retro bril met ronde glazen. Spiegelglazen kunnen nog, maar beter ga je voor een gradient.

Foto: By the Creek

Lichte jeans

Afgelopen jaren overheerste de zwarte skinny jeans ieder festival. Dit jaar gooien we het over een andere boeg. Wil je er volgens de laatste trends bijlopen, dan kies je voor een lichte, ietwat baggy jeans. Om het geheel af te maken rol je de broekspijpen nonchalant op. Toffe sneakers eronder en je bent klaar voor een hele dag dansen.

Plain Tee

Een goede basic tee is all you need. Natuurlijk mag je op een festival uitpakken met printjes en kleuren, maar over het algemeen doet een effen T-shirt het gewoon beter. Niet teveel poeha, gewoon een witte tee waar je zomerse kleurtje goed tegen afsteekt.

Foto: By the Creek, Kirsten van Santen

Chaotische prints

Vind je zo’n plain T-shirt toch net wat te saai voor een festival? Dan kan je natuurlijk ook voor die printjes en kleuren kiezen. Maar ga dan wel all the way. Deze zomer kies je voor druk en chaotisch, het liefst gedrukt op een blouse. Toegegeven, het is alleen voor de durfallen weggelegd. Maar het is wel een statement!

Foto: Losjes

Statement shorts

Als je naar een festival gaat, hoop je natuurlijk dat de zon flink zijn best doet. Zomerse temperaturen maken een festival toch net even wat leuker, vooral omdat de vrouwen dan massaal hun shorts uit de kast trekken. En dan kan jij natuurlijk niet achterblijven. Wil je voor veilig gaan? Kies dan voor een jeans of chino tot bóven de knie. Vind je het niet erg om een beetje out of the box te denken, dan ga je voor een short in een opvallend kleurtje of printje. Ook handig als je je vrienden kwijt bent, want die spotten je zo van verre afstand.

Foto: Raphaël Spezzotto-Simacourbe

Hoed

Eén van dé festival-accessoires is de hoed. Mits je ‘m op de juiste manier combineert, is de hoed het perfecte item om je outfit mee af te maken. Kies voor een fedora, bucket of pork pie hoed, die zijn altijd goed. Gaat een hoed je te ver, dan kan je natuurlijk ook altijd voor een cap kiezen.

Foto: Losjes

Total
0
Share