Fashion trends: deze kleding gaan we dit najaar dragen

CREDITS: Nahashon Diaz

Hoewel het nog maar augustus is, zijn we niet bang om alvast vooruit te kijken. We hebben het niet over waar we NYE gaan vieren of alvast een begin maken aan onze Sinterklaasgedichtjes. We hebben het over fashion. Langzaamaan, bij sommige merken snel, stromen de nieuwe collecties binnen. De grootste modeshows zijn al weer een tijdje geleden. Dus het is hoogtijd om de balans op te maken: wat gaan we dit najaar zoal dragen?

Deze kleding gaan we dit jaar dragen

Shearling jacket

Koop je een goede shearling. Dan koop je niet alleen een jas, je koopt een gevoel. Een soort klasse. Een uitstraling. Het is misschien voor sommige mannen iets té gewaagd, maar dit najaar hoef jij jezelf niet meer te laten afschrikken. Vorig jaar zagen we de jas al wat meer op straat en nu is het moment daar dat het een echte trend wordt. Draag een shearling jacket verder basic outfit. Zoals een donkerblauwe jeans, zwarte coltrui en witte sneakers

https://www.instagram.com/p/BlvBlFsFeMb/?tagged=shearlingcoat

Bruin

Denk je aan bruin in de zomer, dan denk je aan bakken in de stralende zon in Griekenland. Denk je aan bruin in het najaar, dan moet je dit najaar gaan denken over de kleur bruin als fashion statement. Het najaar van 2018 is het moment om bruin te gaan dragen. De beste manier om bruin te dragen, volgens ons, is een bruine outfit met verschillende tinten. Combineer licht met donker en je bent een wandelende speciale gelegenheid.

Rodeo

Dit najaar mag je het Wilde Westen in jezelf naar boven laten komen. Durf een grote hoed te dragen of laarzen. Een man mag weer gezien worden zoals een man gezien wordt in films. De modewereld van tegenwoordig laat het allemaal toe. Boots met een karaktertrek van een cowboy waren tijdens de fashionweeks in bijvoorbeeld Milaan en Parijs overal te zien. Nu wordt het tijd dat je deze dan ook gaat dragen in Nederland. Probeer het een beetje in toom te houden en niet alvast een carnavalsoutfit te kopen. Door bijvoorbeeld alleen een hoed te dragen óf de boots.

Foto: Thibault Trillet

Technische jassen

De technische outerwear jassen komen nog meer terug dan vorig jaar. En het mag allemaal nog wat gekker en uitbundiger. Er mogen uitgesproken logo’s op van ons. Zolang dan er ook maar een basic variant bij aanschaft ;-). Nee serieus, er wordt niet meer opgekeken van een groot logo of tekst meer of minder. We zijn fan van basics dat weet je van ons. Maar er mag af en toe ook gevloekt worden in de kerk. En dat doe je met een technische jas zoals deze hieronder.

Leather layers

Een leren jack is altijd goed. Maar dit najaar mag er naast een leren jack bijvoorbeeld een leren broek gedragen worden. En dat mag zelfs ook nog eens op elkaar. Ga volledig in het leer, dat is het advies wat afkomt van de straten van New York en Londen. Iets teveel van het goede? Ga dan voor een lederen jacket en daaronder een ander kledingstuk van leer. Dit is het fenomeen layeren en is ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar met een beetje passen en meten kun je er als trendsetter meer dan goed mee wegkomen. Voetballer Neymar doet het bijvoorbeeld zoals hieronder.

Of gaat dit toch écht te ver?

https://www.instagram.com/p/BgXhTs8lL2Y/?tagged=menleather

Jaren ’90

We gaan terug naar zo’n 20 jaar geleden, waarin we in volledige tracksuits konden lopen, zonder dat iemand ernaar omkeek. Het zat heerlijk en het was ook nog eens stijlvol. Dit jaar mag het weer. Zo lang je het goed doet, want deze soort trainingspakken kunnen ook snel asociaal in plaats van stijlvol overkomen. Daarnaast: over smaak valt gewoon niet te twisten. Om één ding kunnen we in ieder geval niet heen: de volledige trainingspakken gaan dit jaar terugkomen. Of je het nu leuk vindt of niet.

 

Total
0
Share