Fashion trends 2017

CREDITS: David Beckham for H&M

Herenmode in 2017

Zoals de afgelopen jaren ook het geval was, is het essentieel om je basics on point te hebben. Een goed wit t-shirt is lastiger te vinden, dan je zou denken. Vanuit deze basics kun je combineren met de trends die we in 2017 gaan zien.

Comfort

Comfort zal een nóg grotere rol gaan spelen. Het zal steeds meer geaccepteerd worden om comfortabele kleding, als jogging pants, naar het werk aan te doen. Misschien omdat je baas wat flexibeler wordt, maar vooral omdat de jogging broeken modellen krijgen die makkelijker geaccepteerd kunnen worden. Combineer dit met een semi-casual blazer en je komt er gewoon mee weg. Niet als je bij IBM werkt natuurlijk.

Jogging pants

Neutrals

Ondanks dat kenners roepen dat exotische printjes nog steeds niet weg te slaan zijn uit het straatbeeld, zijn wij er al enige tijd klaar mee. Gelukkig blijven neutrals ook hip. Waar we de afgelopen tijd veel all black en all white zagen, vooral bij schoenen, zullen we in 2017 meer aardetinten gaan zien. Denk aan beige en groen.

Army

Over beige en groen gesproken… Komend jaar blijkt het jaar te worden dat legerprints weer terugkomen. Wie had gedacht dat gabbers ooit nog trendsetters zouden worden. Al jaren ‘lenen’ we bomberjacks van ze (en dat blijven we overigens dit jaar ook doen) en nu de legerprints. Het is wel zaak dat je het goed combineert en voor diezelfde aardetinten gaat.

Suède

Wat we in het najaar van 2016 al zagen was dat suède aan een flinke opmars bezig was. Deze trend zet absoluut door. Suède in je sneakers, dress shoes of sneakers, maar vooral ook in je jacks. Denk aan suède bomberjassen. De winter is nog lang niet voorbij en als we net zo’n voorjaar als in 2016 hebben, dan kun je er maar beter snel bij zijn.

De polo

Sommige staan er om te juichen, andere hebben er wat minder mee, maar de polo komt keihard terug in 2017. En dat in alle vormen. Geef je outfit een nostalgische look met een gebreide, slim fit polo in donkerblauw of beige. Combineer het bijvoorbeeld met een chino of bandplooibroek. Denk hierbij ook aan: neutraal. Geen gekke prints of logo’s, maar lekker effen.

Polo shirt
David Beckham for H&M

Jaren ’50

Zoals al eerder vermeld: basics blijven key. Rock deze essentials als de James Dean van 2017. Combineer een goede (ripped) jeans, met een paar vintage sneakers of boots en wit t-shirt in combinatie met een denim shirt, jack of bomberjack. Of ga voor een half button shirt. Zo willen we het zien!

Formeel

Ook voor op (semi-)formeel gebied kun je gerust je geschiedenisboek erbij pakken. ‘The roaring twenties’ kun je als rode draad nemen van je outfit. Je kunt het zo gek maken en je kleden als de Peaky Blinders, maar je kunt ze ook als inspiratie nemen. Tweed, wol met een specifieke weeftechniek uit Engeland, is de belangrijkste term die je moet kennen. Daarnaast kun je veel werken met driedelige pakken of juist alleen een overhemd met een gilet. Denk verder aan bretels, hoge pijpen en je pak combineren met bescheiden boots.

Kan je het niet te gek maken, ga dan in ieder geval voor een overhemd met een uitgesneden, ofwel korte, boord. Als we de geruchten mogen geloven komen bredere dassen ook terug, maar daar zijn de meningen nog over verdeeld.

Wil je echt de show stelen, kies dan voor velvet!

Peaky Blinders Thomas Shelby

 

Dit willen we niet meer zien in 2017

(Adem in..) Enorm lange t-shirts met ritsen aan de zijkant, overdreven gekleurde sneakers, tee’s met namen van rock- of metalbands, coltruien bij mensen die het figuur er niet voor hebben, bontkragen, vieze/afgetrapte schoenen, diepe V-halzen, grappige teksten of afbeeldingen, spiegelglazen en volledige trainingspakken van Chelsea, Manchester City/United, AC Milan, Ajax, Feyenoord, PSV, Real Madrid, Bayern München of elke andere voetbalclub (adem uit..).

 

Total
7
Share